Jump to content

Bewatering in de nieuwe kas. Iets met bomen en bos :-)


Karinuitdrenthe

Recommended Posts

Beste mede-moestuinders. Morgen komt de nieuwe kas, hoera! Stappaers staat hier om 07.00 uur op de stoep (vanuit België, wij wonen in Drenthe, stoer van ze!) Leuke exotische zaden besteld bij Vreeken, kijk er zeer naar uit daarmee aan de slag te gaan. Waar ik niet goed uitkom, is het bewateringssysteem. Dit zou ik graag willen aanschaffen. Zonder elektriciteit en zonder kraan (we hebben geen buitenkraan en vind het sowieso wat riskant), dus met een watervat. Blumat lijkt geschikt. Echter blijkt het vat op hoogte te moeten. Bij 5 kegels (iedere kegel bedruppelt een plant) 50 cm boven niveau plant, bij 10 kegels een meter, etc. Ik zal heus wat meer planten hebben dan 10 bovendien ook een tafel met potten, en het hoogteverschil moet dan vanaf daar worden berekend. Waar komt dat vat wel niet terecht? Lijkt me niet werkbaar voor een kas van 6 bij 3.35. Wat dan? Ik zie na een zoektocht door internet en dit forum door de bomen het bos niet meer. Mochten jullie tips hebben, graag. (PS ik heb dit bericht al eerder getypt maar de site/mijn inlog vloog er steeds uit. Hoop niet dat het bericht meerdere malen verschijnt, zo ja bij voorbaar mijn excuses)

UPDATE Blumat zelf mailde mij deze info, over aantal kegels en hoogte vat. Nu lees ik op hun website dat het gaat om meters slang (5 meter, 10 meter, etc) ipv aantal kegels. Vreemd.

Link to comment
Share on other sites

Ben er inmiddels al uit. Na mailen en bellen met leveranciers. Ik ben afgestapt van het, althans voor mij en voor een flinke kas, te ingewikkelde irrigatiesysteem. Sommige systemen werden me ook te duur. Het worden regentonnen met pomp, waaraan een tuinslag met zachte broes kan worden aangesloten. In combi met m'n goeie ouwe gieter voor de kleinere potten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...