Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

kruisbes nog terugknippen / snoeien?


Bartoh

Recommended Posts

Hallo,

gister heb ik oa 50 kruisbessen geplant. Die zijn veelal één, twee of drie takjes qua grootte. Enkele die één tak hebben als plant hebben die tak erg lang. Is het wijs om die te snoeien? Dus die ene tak op ca 5 of 10 cm van de grond afknippen? Zodat je een vollere struik krijgt?

Link to comment
Share on other sites

Bij 50 stuks denk ik al gauw dat het dus stekken zijn ( aanname ) en dan kan het inderdaad slim zijn ze nu in hun 1e groeiseizoen op de tuin fors terug te nemen. Aan vruchten / oogst denk je zo'n 1e jaar na het stekken nog niet. Eerst de struiken laten vormen.

 

Hoe je in de toekomst je stuiken wilt laten vormen bepaalt hoe je dit komende jaar die groei gaat begeleiden en dus gaat snoeien.

 

Die link hierboven is een optie, staat geen onzin in, maar er zijn zoveel andere benaderingen van de kruisbessenteelt. Zelf heb ik ze in snoeren; 2, 3 max 4 takkers en dat plant geleid langs stokken en draad in de rij.

Er zijn betere links naar info op dat vlak te vinden als je gaat googlen. Nooit bij de 1e hits blijven hangen en je zoekwoorden ook es wat variëren, geeft vaak betere en diepere resultaten bij google. Bakker.com betaalt gewoon voor een hoge plek in je zoekresultaten.

 

Er zijn ook nadere topics op ons forum ( zoekfunctie )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...