jootje Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Ik heb wat vragen over vlierbessen. Op vakantie ben ik ontzettend veel van deze struiken/bomen tegen gekomen,( in de vrije natuur) vol met mooie bessen. Mijn handen jeukten om zakken vol te proppen en mee te nemen om er sap enzo van te maken. Maar...klinkt ietwat truttig misschien, ik durfde niet. Zijn het wel de " goede" vlierbessen? Zijn er ook " foute" vlierbessen? Hoe herken ik een en ander? Is dus echt een geval van, wat de boer niet kent, dat durft ze niet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veuvecouderc Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Zijn er ook " foute" vlierbessen? Fout in de zin van giftig/dodelijk e.d. dat geloof ik niet (maar wie weet?), fout in de zin van slechte smaak - dat denk ik wel. Of zoals de engelsen zeggen 'it's an acquired taste'. Ik heb me laatst ook weer laten verleiden en jam gemaakt - dat sap vind ik sowieso alleen te drinken met flink wat alcohol erin - en ik heb alle potjes weggegeven. Getsiederrie, ik vind er niets aan. Maar er zijn ook mensen die erbij zweren.... Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Er was iets met een gekweekte en een wilde vorm...? Met besjes omhoog of omlaag... ik zoek even. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 https://www.moestuinforum.nl/post30437.html?hilit=vlier#p30437 Nog beter: https://www.moestuinforum.nl/post32039.html?hilit=vlier#p32039 Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted September 4, 2011 Author Share Posted September 4, 2011 Thanks Jorieke......ik heb dus een hoop " goede" vlierbessen laten hangen..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 (edited) Hey Jootje, Toevallig zit ik nou ter plekke vlierbessen te rissen... ik hoop dat je ze kan zien: rode steeltjes, slappe trossen, die ook aan de struik lullig naar beneden hangen.... Maar ook bij de 'goeie' vlierbes moet je opletten: de onrijpe rode en groene bessen er uit vissen... De bessen moeten altijd gekookt worden voor gebruik, in verband met het giftige blauwzuur. De 'foute' vlier is de kruidvlier... daar staan de trossen omhoog, strak en sterk... als je eenmaal het verschil hebt gezien, twijfel je nooit meer... Edited September 4, 2011 by Guest Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Ik ga er straks of morgen vlierbessensiroop met kruidnagel mee maken... http://users.skynet.be/hofmeester/tuinartikels/vlierbessensiroop%20maken%20recept.htm Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank Houweling Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Bon appetit! Quote Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margareth Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 wij vinden vlierbessenjam erg lekker Vooral op pannenkoeken met slagroom!En azijn laten trekken met vlierbessenprut is ook een optie....En het schuim dat van de jam afkomt, is heerlijk door een kwarktaart of yoghurt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Vlierbessen siroop is ook heel lekker! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 puur vlierbes echt vies, gemengd met braam echt lekker ! Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.