Jump to content

Gebruik van lavameel.


MisterMarc
 Share

Recommended Posts

Sinds medio april heb ik een volkstuin. Hartstikke leuk, maar alleen dat onkruid is vervelend. Het groeit harder dan mijn gewassen. Iemand van de volkstuin zei dat lavameel goed is tegen onkruid, vooral heermoes. Maar wanneer en hoeveel kan je lavameel gebruiken. Kan de grond met lavameel omspitten. Alle tips zijn welkom. 

Link to comment
Share on other sites

Lavameel zitten veel mineralen in, waardoor planten gezonder en beter gaan groeien. Ook onkruid en heermoes groeien daar goed op. 

Dus ik snap niet helemaal waardoor iemand van de moestuin dat tegen je zegt. Alles gaat nog harder groeien ervan, geef je te veel kans op verbrandingsverschijnselen. Net als gewone npk mest. 

Gebreksverschijnselen in paprika of pepers

18 gewassen gebreksverschijnselen (english only)

Heb je oude moestuin-, chilipeper-, voedingsstoffen-, plantphysiology boeken over die je niet meer gebruikt? Dan ontvang ik deze graag als donatie. Stuur mij een privebericht voor de adresgegevens. Boeken worden gebruikt als naslag werk om antwoorden te geven, en voor de ontwikkelen van de encyclopedie voor op deze website. 

Link to comment
Share on other sites

Lavameel kan voor je tuin een zegen zijn. Soms is er een tekort aan een van de mineralen/elementen. Zoals @rorror ook zegt, het is ook goed voor onkruid. Ik  zie er meer een vraag in dat het ook goed is tegen heermoes. Dat is het zeker niet. Heermoes groeit op verharde arme gronden met een tekort aan kalium. Om dit te voorkomen is bemesting het beste. Een traditionele volkstuinder die ieder jaar een vrachtje oude verteerde stalmest aanvoert heeft geen last van heermoes.

Link to comment
Share on other sites

Ook die traditionele moestuinder heeft kans op heermoes, of hij er last van heeft is weer een ander vraagstuk. 

Ik onderdruk het met de drie SSSen methode, Spitten waarbij ik zo veel mogelijk de wortels er uit haal, Schoffelen en daarna nog meer Schoffelen.

Edited by Patrijs
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...