Jump to content

Voorstellen + vraag


Koos van Spronsen
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal!

 

Ik ben Koos van Spronsen en sinds jaar en dag ben ik iemand die bezig is met het kweken van allerlei groente, kruiden en bloemen zowel binnen als buiten huis.

 

Nu heb ik samen met een aantal mensen een idee aan het uitwerken m.b.t. het natuurlijk bestrijden van plagen binnen de consumentenmarkt. 

Dit idee zou ik graag willen toetsen bij mensen die fanatiek (moes)tuinieren. 

 

Dus via deze weg zou ik willen vragen of er mensen binnen dit forum zijn die open staan voor een kort interview (liefst via skype / teams) op ons eerste prototype te becommentariëren.

 

Als een dergelijke vraag ongewenst is op dit forum of als er eventueel een speciale thread voor is dan hoor ik dit graag!

 

Met vriendelijke groet,

Koos van Spronsen

 

Link to comment
Share on other sites

Welkom!

 

23 minuten geleden, Koos van Spronsen zei:

het natuurlijk bestrijden van plagen

Klinkt goed!

24 minuten geleden, Koos van Spronsen zei:

prototype te becommentariëren.

Prototype, geheimzinnig 😃. Waarschijnlijk wil je niet of nog niet vertellen wat het precies inhoud, voordat er iemand anders mee aan de haal gaat?

 

Prototype, klinkt als een product tegen plagen. Vraag me af hoe product 'natuurlijke bestrijding van plagen' kan doen.

 

Ben zelf niet zo van bellen of skypen, maar als je de vragen hier stelt, zal ik ze proberen te beantwoorden. En andere mensen denk ik dan ook sneller antwoorden.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

hallo allemaal,

 

Het klopt inderdaad dat ik bij Koppert werk en dus naast kruiden, etc. ook veel insecten en mijten kweek.

Het klopt ook dat bovenstaande mijn facebook is.

 

Dus natuurlijke bestrijding van plagen kan op verschillende manieren maar degene waar ik "iets" van weet is door de natuurlijke vijanden van de plagen te gebruiken.

 

Het idee / prototype komt uiteraard voort uit mijn huidige werk, de link naar Koppert is snel gemaakt natuurlijk maar daarvoor stel ik deze vraag niet.

het prototype heeft betrekking op het adviseren van consumenten indien zij last hebben van plagen in hun gewas en wat ze er eventueel tegen kunnen doen.

 

Vragen zoals:

Hoe vaak hebben jullie last van plagen in jullie zelf gekweekte gewassen?

Weten jullie met welke plaag jullie te maken hebben?

Weten jullie hoe je dit kan bestrijden?

etc...

 

gr,

Koos

Link to comment
Share on other sites

Hoe vaak hebben jullie last van plagen in jullie zelf gekweekte gewassen?

Weten jullie met welke plaag jullie te maken hebben?

Weten jullie hoe je dit kan bestrijden?

mmm, werkt dit forum ook niet op deze  manier.

Dit lijkt op een commercieel iets wat je hier doet, ik kan mis zijn. Maar in principe  is dit een vrij forum, en ieder geeft advies en jij wil dat centraliseren en eventueel  met die info commercialiseren en waarschijnlijk eigen middelen promoten. Ik zou zeggen het staat je vrij om te vragen.

Edited by redzebra
Link to comment
Share on other sites

Dag Koos, Het siert je dat je je identiteit/achtergrond niet hebt verborgen. De vragen die je stelt zijn nog wel heel erg breed. 
 

Hoe vaak hebben jullie last van plagen in jullie zelf gekweekte gewassen?

Het hele seizoen door heeft er altijd wel een gewas ergens last van. 

 

Weten jullie met welke plaag jullie te maken hebben?

Soms en soms ook niet. Als ik het erg vind worden ga ik op zoek naar mogelijkheden en kan daar bijvoorbeeld ook dit forum voor gebruiken. Wellicht geeft een analyse van dit forum al antwoord op je vraag. 

 

Weten jullie hoe je dit kan bestrijden?

Soms en soms ook niet. Je slaat wat mij betreft nog wel een vraag over - wil je het ook altijd bestrijden? En hoe verhoud deze vraag zich tot voorkomen? Want dat vind ik vele malen interessanter. Wij kiezen er soms ook voor om het te laten. Enerzijds omdat ik vind dat we in de natuur samen moeten delen. Ook ben ik niet zo van de bestrijdingsmiddelen, maar sta ik zeker open voor de hele natuurlijke oplossingen zoals lokplanten of combinatieteelt. Tenslotte speelt de  factor gedoe bij mij een grote rol. Zo hebben wij wel een vogelnet om de aalbessen maar geen insectengaas tegen de preimineervlieg. 
 

Met andere woorden - kan je je vragen concretiseren? Of kan je op grond hiervan al advies geven?
 

 

Link to comment
Share on other sites

@redzebra ja, dat snap ik (op grond van het eerste bericht maar ook de reacties daarna.  Zoals je in mij reactie ziet heb ik ervoor gekozen om het spel mee te spelen.  Als Koos zijn intenties had verborgen was het voor mij een ander verhaal maar hij kiest ervoor open te zijn. Daarbij vraagt hij nog of de vraag ongewenst is op dit forum. Als je van mening bent dat dat zo is, dan lijkt het me gepaster om daarop te reageren. 

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

 

Alvast bedankt voor jullie reacties:

 

Ik snap volkomen dat mensen denken dat ik hier op zoek ben naar klanten, mijn eerste reactie zou wellicht identiek zijn.

Echter ben ik hier niet om iets te slijten maar om te toetsen of mensen behoefte hebben aan een bepaald advies om op natuurlijke wijze een bestrijding te doen. Zo staat het ook duidelijk in de vraagstelling (becommentariëren). Er is nog niets live en werkends, het is een idee welke ik wil toetsen.

 

Ik heb bewust de vraag gesteld of mensen er problemen mee zou hebben omdat ik het forum niet wil vervuilen. Ik volg zelf ook fora en ik vind het zelf ook vervelend als er commerciële spam opkomt.

Met andere woorden @redzebra, als je geen vragen wilt beantwoorden of een idee van feedback wilt voorzien, prima. No worries!

Aan de andere kant @redzebra stel me een vraag over natuurlijke bestrijding en ik zal je helpen.

Bijvoorbeeld, jouw paprika gewas heeft bladluis, wat kan je doen?

Er zijn diverse manieren om dit te bestrijden op een biologische manier met in de natuur voorkomende natuurlijke bestrijders, bijvoorbeeld door de galmug aphidoletes te introduceren of een ondersoort van sluipwespen familie aphidius (bijv. A. ervi).

 

@Goudsbloempje2 zoals je hierboven hoort heb ik het niet over (chemische) bestrijdingsmiddelen maar over natuurlijke vijanden. Bij Koppert kweken wij deze maar ik ben niet voornemens jullie deze producten te slijten. Wij leveren aan de professionele markt (horti- en agricultuur).

Ik vind jou vraag over het altijd willen voorkomen/bestrijden een terechte en zeer relevant. Zou je dit willen?

Indien jij tijdig weet dat een plaagdruk toeneemt, zou je dan bereidt zijn maatregelen te nemen om te voorkomen dat ze jouw kweken om zeep helpen?

 

Gr,

Koos 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...