Jump to content

Kan ik nog starten


Recommended Posts

Door toeval heb ik wat langere vakantie dan gepland. Hierdoor kan ik wat klussen in de tuin en heb ik ook het idee voor een makkelijke moesttuin weer opgepakt. Nu wil ik nog een of meerdere bakken maken, maar heeft het nog zin om nu nog een bak neer te zetten. volgens http://nl.wikibooks.org/wiki/Leer_jezelf_ecologisch_tuinieren/September zou ik nog wel het een en ander kunnen zaaien. Kan ik dit dan deze winter nog oogsten ook?

 

Ben een echt buitenmens, maar de moestuin is nieuw voor me

 

Ik heb trouwens in de voortuin meer dan voldoende ruimte. Heb net een vlonder gemaakt van 16m2. Ik wil daar twee verrijdbare bakken op zetten. Dan in de achtertuin ook twee stuks. De voortuin is op het noorden, maar doordat ik op een hoek woon komt er redelijk wat zon in de tuin. De achtertuin is dus op het zuiden, daar verwacht ik geen problemen.

Link to comment
Share on other sites

Om antwoord te geven op je vraag, als je nu zaait valt de oogst pas ergens in februari op zijn vroegst (veldsla, kropsla). Spinazie zal je nog wel dit jaar kunnen oogsten. Dat zijn dan ook meteen de groente van dat lijstje die je nog kunt zaaien. Het lijstje is een beetje verwarrend door een aantal sluitkolen toe te voegen.

Link to comment
Share on other sites

OK. Heb vandaag een oude tuindeur uit elkaar geschroefd en heb nu twaalf hardhouten planken liggen. Worteldoek heb ik ook. Ik ga dus gewoon de bak maken en wat zaaien. Ik heb de spullen toch liggen en dan weet ik zeker dat ik het in het voorjaar allemaal klaar heb. Nu nog de perliet zien te halen ergens maar dat moet lukken bij de Welkoop hoop ik.

Link to comment
Share on other sites

. Nu nog de perliet zien te halen ergens maar dat moet lukken bij de Welkoop hoop ik.

 

Hier in de omgeving; niet bij welkoop, intratuin, avrituincentrum, slechts 1 zak bij groenrijk. Uiteindelijk via het net besteld. Zou eerst een rondje bellen alvorens te gaan rijden.

Link to comment
Share on other sites

Grappig, belde net de Welkoop. Wist meteen wat ik bedoelde. Had geen Perliet liggen maar kan het wel bestellen. Waarschijnlijk morgen al in huis voor iets van 15 euro voor 100 liter.

 

Zo, dat was snel. Werd binnen 5 minuten gebeld. Woensdag hebben ze een zak liggen. Vind ik beter dan via internet. Goedkoper omdat het in de buurt is met halen en nog een beetje steun voor de lokale economie.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb gisteren de bak gevuld met de grondmix. Nog even een raster gemaakt en wat spinazie, radijs en sla gezaaid. Niet heel indrukwekkend, maar het is nu ook meer even proberen. Als het bevalt maak ik n het voorjaar nog een paar bakken, maar als ik het nu niet zou doen, ben ik het dan misschien weer vergeten. Dus hopen maar dat de boel opkomt. Ik plaats vandaag in het voorsteltopic nog wel even een foto.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...