Jump to content

Druif wintersnoei + verpot


Grapevine
 Share

Recommended Posts

Goedendag allemaal!

 

Zojuist heb ik mijn jonge druif (1 jaar oud, vorig jaar april kreeg ik een stekje) gesnoeid. Ook heb ik hem vanuit een pot de vaste grond in gezet. Ik heb kalk korrels in de grond gestrooid, en daarop de kluit gezet. Zijn er nu nog meer handelingen die ik kan/moet doen? Of is dit genoeg zo? Twee foto's hieronder, eentje van de druif in augustus, en eentje die ik nu net gemaakt heb. Alvast bedankt voor de (eventuele) tips!

 

2 dec 2020.jpg

5 augustus 2020.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja, ik vind het momentum dat u gekozen heeft om de druif te planten niet ideaal....rijkelijk laat...we hebben momenteel al nachtvorst.... even afwachten of hij zal aanslaan....ik hoop het voor u. Belangrijk in het begin is dat de druifelaar voldoende water krijgt...dat kan ook als het gaat regenen natuurlijk. Geef hem morgen ochtend maar een emmer vol (10 liter)
Kraanwater is prima. Verder niets meer doen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@harms1 Bedankt voor uw reactie!! Ik heb bewust gekeken of er de komende week geen nachtvorst komt hier, vandaar dat ik nu actie heb ondernomen ipv nog langer te wachten. Hopelijk slaat hij aan. Vanaf vanavond voorspellen ze trouwens veel regen, t/m morgen. Dus dat water zit wel goed lijkt mij.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Sorry harms1 maar ik ben het niet met je eens.
Een druif die vorig jaar als stek in pot is gezet , daarin is geworteld en gegroeid , onlangs vanuit pot in de grond is gezet, heeft er met zijn onbeschadigd wortelgestel geen moeite mee in het voorjaar netjes verder groeien. Momenteel heeft water geven geen zin. Alleen strenge vorst zou hem in dit jonge stadium kunnen schaden en daartegen kun je hem beschermen door een extra laag compost/bladeren rondom zijn stammetje aan te brengen.
 

Edited by Frans
  • Like 4

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Mijn druifje heeft het goed opgepakt en er waren vijf mooie knoppen zichtbaar. Twee daarvan kwamen ook al uit. Nu heeft de kat van de buren echter mijn druif tot drie keer toe aangevallen en zijn alle knoppen van het stammetje af. Ze zijn er echt een soort van uitgetrokken lijkt wel. Denken jullie dat dit het einde betekent van mijn jonge druif? Ik baal er heel erg van :(

Link to comment
Share on other sites

@Grapevine Weet je zeker dat het een kat is geweest, niet b.v. een muis of iets dat de knoppen heeft weggegeten?

En als het wel de kat was, heeft ie het dan als een soort van krabpaal gebruikt?

 

Heb je er een foto van?

Gebreksverschijnselen in paprika of pepers

18 gewassen gebreksverschijnselen (english only)

Heb je oude moestuin-, chilipeper-, voedingsstoffen-, plantphysiology boeken over die je niet meer gebruikt? Dan ontvang ik deze graag als donatie. Stuur mij een privebericht voor de adresgegevens. Boeken worden gebruikt als naslag werk om antwoorden te geven, en voor de ontwikkelen van de encyclopedie voor op deze website. 

Link to comment
Share on other sites

@rorror Bedankt voor je snelle reactie!

Ik geef eigenlijk de schuld aan de kat omdat ik hem A. een paar keer rond mijn druif heb zien zitten en B. omdat er twee keer best wat aarde was weggekrabd. Maar ik heb hem dus niet op heterdaad betrapt dat hij aan de druif zat te vreten.. En nu jij een muis noemt ben ik me er opeens van bewust dat ik vorige week een muis in onze tuin heb gezien! Het zal toch niet!!?? Hieronder een foto van 7 mei, dat was na 1 aanval (alleen onderste knop was daardoor kapot/weg) en een foto van 10 minuten geleden.

 

7 mei 2021.jpg

10 mei 2021.jpg

 

Zoals je trouwens lichtelijk kunt zien heb ik wat maatregelen getroffen na de eerste aanval (gaas over de aarde met stenen erop, en grote plantenbakken eromheen.

Edited by Grapevine
Link to comment
Share on other sites

Als u de kat wilt weghouden kunt u het best scherp grind of schelpen rondom de voet van de druif strooien, en daaroverheen peper strooien. Kat blijft dan gegarandeerd weg

 

Na regen nieuwe peper erop...gewoon goedkope witte peper

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...