Jump to content

Hallo


ronald

Recommended Posts

Hallo iedereen. Ik ben dus ronald, 34 jaar en afkomstig uit belgisch limburg. Ik ben opgegroeid tussen de fruitbomen en heb de "tuiniers-genen" dan ook van mijn geboorte meegekregen.

Naast enkele boomgaarden (van mijn ouders) heb ik ook een leuk tuintje aan mijn huis. Vroeger kweekte ik de normale groenten maar mede door ebay probeer ik steeds meer andere dingen. De absolute favorieten van dit jaar zijn de waterspinazie (kangkung), daikon, de okra (ook al was het een rotzomer) en de pastinaak (wat een geweldige groente).

Ik hou van experimenteren en nieuwe dingen proberen, mede daarom dat ik mij geregistreerd heb. Het lijkt me leuk om nieuwe ideeën op te doen en wie weet wat het volgend jaar brengt

Link to comment
Share on other sites

Het is het 2de jaar dat ik waterspinazie zet. Vorig jaar was de eerste oogst goed maar daarna ging het snel bergaf. Ik vermoed dat de pot te klein was.

 

Ik zaai die rond juni in grote potten met gewoon aarde uit de tuin. We hebben zware leemgrond hier, maar ik denk dat lossere grond beter is. Het is wel belangrijk dat er vanonder gaten in de pot zitten. Die potten maak ik dan goed nat en zet die op een (hoge) schotel met water. (door de gaten in de pot is de grond altijd nat.) Dan zet ik die potten in mijn kas. (een kas is geen vereiste)

Gewoon zorgen dat het altijd nat is en veel zon krijgt.

Het groeit echt razendsnel en als je het afsnijt, komen er gewoon nieuwe scheuten.

 

Nog een leuk youtube filmpje (in het engels)

 

Voor de gerechten moet je maar googlen op "morning glory"

Link to comment
Share on other sites

Wikipedia zegt mij dat de zaadjes inderdaad gebruikt werden voor drugs. "Groovy"

Ik ben een aantal jaren geleden naar Vietnam geweest en daar kregen we altijd "Morning Glory" op ons bord. Ik vond het erg lekker en heb toen beslist om het zelf te proberen. Tot mijn grote verbazing lukte het dan ook nog. In mijn kas kan ik ongeveeer 3 keer oogsten van 1 plant.

 

Neen, het smaakt helemaal niet naar spinazie. Het is zo een typisch vietnamees gerecht waar ze veel oestersaus en look in doen. Ik vind het dus ook erg moeilijk om te vergelijken met iets. Het is een totaal andere 'keuken'

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...