ronald Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Hallo iedereen. Ik ben dus ronald, 34 jaar en afkomstig uit belgisch limburg. Ik ben opgegroeid tussen de fruitbomen en heb de "tuiniers-genen" dan ook van mijn geboorte meegekregen. Naast enkele boomgaarden (van mijn ouders) heb ik ook een leuk tuintje aan mijn huis. Vroeger kweekte ik de normale groenten maar mede door ebay probeer ik steeds meer andere dingen. De absolute favorieten van dit jaar zijn de waterspinazie (kangkung), daikon, de okra (ook al was het een rotzomer) en de pastinaak (wat een geweldige groente). Ik hou van experimenteren en nieuwe dingen proberen, mede daarom dat ik mij geregistreerd heb. Het lijkt me leuk om nieuwe ideeën op te doen en wie weet wat het volgend jaar brengt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorg Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Welkom Ronald. Hoe teel jij die waterspinazie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Welkom! Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Welkom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeanne-heijmans Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Welkom, wat is waterspinazie?? jeanne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Welkom hier Ronald.....uit Hoeselt...heb daar vroeger nog n keer in de buurt gewoond(Mopertingen)....en veel leesplezier. Aparte dingen vind je hier genoeg Ja die waterspinazie...wil ik ook wel meer van weten.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Hallo Ronald en welkom op dit forum. Ik ben ook heel benieuwd naar die water spinazie Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronald Posted October 30, 2011 Author Share Posted October 30, 2011 Het is het 2de jaar dat ik waterspinazie zet. Vorig jaar was de eerste oogst goed maar daarna ging het snel bergaf. Ik vermoed dat de pot te klein was. Ik zaai die rond juni in grote potten met gewoon aarde uit de tuin. We hebben zware leemgrond hier, maar ik denk dat lossere grond beter is. Het is wel belangrijk dat er vanonder gaten in de pot zitten. Die potten maak ik dan goed nat en zet die op een (hoge) schotel met water. (door de gaten in de pot is de grond altijd nat.) Dan zet ik die potten in mijn kas. (een kas is geen vereiste) Gewoon zorgen dat het altijd nat is en veel zon krijgt.Het groeit echt razendsnel en als je het afsnijt, komen er gewoon nieuwe scheuten. Nog een leuk youtube filmpje (in het engels) Voor de gerechten moet je maar googlen op "morning glory" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeanne-heijmans Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Smaakt het net als gewone spinazie? Jeanne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 30, 2011 Share Posted October 30, 2011 Morning Glory, dat is toch Ipomea ( blauwe winde)?En volgens mij ook de naam van een drug uit de jaren 70... Edit: sorry vergat ik helemaal: welkom! Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronald Posted October 31, 2011 Author Share Posted October 31, 2011 Wikipedia zegt mij dat de zaadjes inderdaad gebruikt werden voor drugs. "Groovy" Ik ben een aantal jaren geleden naar Vietnam geweest en daar kregen we altijd "Morning Glory" op ons bord. Ik vond het erg lekker en heb toen beslist om het zelf te proberen. Tot mijn grote verbazing lukte het dan ook nog. In mijn kas kan ik ongeveeer 3 keer oogsten van 1 plant. Neen, het smaakt helemaal niet naar spinazie. Het is zo een typisch vietnamees gerecht waar ze veel oestersaus en look in doen. Ik vind het dus ook erg moeilijk om te vergelijken met iets. Het is een totaal andere 'keuken' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Welkom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.