Jump to content
Jorieke123

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021

Recommended Posts

Aardappelpreisoep. Prei is uet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

7ee5a5af6a771fb9883e288ea2112711.jpg


Spareribs!
Marinade schijnt Portugees te zijn. Ik heb oa tomatenpuree, knof, chilivlokken, peper en tijm gebruikt. Zit sinds gisteren in deze marinade en dan vanavond kluiven maar! Ochhhh wat heb ik daar nu al zin in

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

vanavond: risotto met aspergetoppen en peer en champignons en wijn on the side

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat zijn zeker groene asperges ?  Hier nog niets.

 

   Gisteren gemengde salade en bij de warme lunch Russische bladkool toppen en bosui.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tikka masala met eigen kruiden en een salade. De 4-jarige vond dat dat er bij moest. Snap ik wel, want dat eten we bijna elke dag bij de maaltijd. Hij heeft alles zelf gesneden en bij elke hap moest ik lachen. Nogal en Ehm... Een robuuste salade zal ik maar zeggen met niet 1, maar wel 2 stukken paprika waar een hapje van was geproefd

Ik moet weer lachen.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 uren geleden, Patrijs zei:

Dat zijn zeker groene asperges ?  Hier nog niets.

 

   Gisteren gemengde salade en bij de warme lunch Russische bladkool toppen en bosui.

ja, groen, heb er nu 30 kunnen plukken van 3 rijtjes van 4 meter, oudste rijtje 4 jaar

was lekker, goeie rijst, grano pardana en kastanjechampignons maakten de smaak, peer was wat onrijp dus we misten het zoet

you can't win m all

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ja ze lijke groter na het weken.. en ze zijn zo heel erg lekker! 
vanavond wok met Veldsnitselsreeptjes( mijn zak in de vriezer met veldvarkenslapjes, worsten, snitsels enz is bijna leeg😟) Lie maakt er frietjes bij met aardappels van de buurman. Deze buum  zet de laatste jaren als late aardappel Blanche die nu nog steeds goed is voor de friet.

Edited by appelvrouw

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zit hier te smullen van een goddelijke rabarber apppel crumble. Met slagroom. Zoooo lekker! Rabarber komt uit de tuin van m'n ouders. 

 

 

20210503_190007~2.jpg

Edited by Arja
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker hoor,

Hier straks een stukje rabarbertaart. 🤫

Maar misschien eerst nog even naar de tuin om te kijken of alles echt vastligt.

Morgenochtend heb ik daar vast geen zin in.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De eerste! aardappeltjes! uit de kas!

De eerste spinazie van de eerst gezaaide rij uit de moestuin.

Scheuten van de duizendknoop bij de moestuin [ met rietsuiker door yoghurt toetje ]

  • Like 3

Teeltwedstrijd 2021: knolvenkel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jottem, wat een vrolijkheid hier! Allemaal blije mensen.

Ik iets minder, want echt meeeeega zin in rabarber crumble nu... maar we eten al 2 soorten quiche met een pompoensoepje uit de vriezer.

Quiche met spinazie, daslooksoep, prei en wat knofsprietjes met gekochte zalm en een met gekochte broccoli en tomaat en eigen kruiden zoals peterselie en 4 eieren.

Er zal vast een salade bij komen uit de jardin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De crumble van gister is al op, en er staat nog meer rabarber te wachten dus eh ... sorry Mellie, maar ik maak er vandaag gewoon nog een. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Van de week ook al rabarbercrumble gemaakt en noedels met zeekool.

En er staat nu een verjaardagsrabarbercake met marsepein in de oven voor Peter :thumbup:

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

gister: raapsteelstamppotje met cashew, spekjes, citroenrasp, kleine blokjes kaas

vandaag: idem want...

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanavond raapstelen met pasta en rabarbercrumble. Heerlijk dat het verse eten uit eigen tuin weer op gang komt 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Och jongens jongens toch. Vanochtend de rabarber geoogst en nu dan.... zaligheid op mijn lepel nomnomnommm

2fc3eaa2a2a6e120bc7b7ba93a30e795.jpg

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...