Jump to content
Jorieke123

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021

Recommended Posts

Ah. Het is een lauwwarme salade. Dus ik verwerk de warme pasta met de rest. Maar ik weet niet of het daarvan beter gaat worden voor je, appeltje. Een beetje een lauwe kleffe bende. Hahaha. Maar wel smaakvol dus - voor de liefhebber dan. :thumbup:


wees bevriend met kleine dingen

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/25/2021 at 10:06 PM, appelvrouw said:

Hoe kan ik minder tijd doorbrengen in de keuken? 

Buiten koken! 🧑‍🍳 

  • Like 1

https://prilgroen.nl/ onderweg naar een plasticvrije volkstuin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren heel veel brandlucht gegeten door de tuin en vandaag zowaar buiten in de tuin kunnen eten!

Jawel met welgeteld venkelgroen uit de tuin. Verder niets. Gekochte witte asperges. Zó lekker. De eitjes van eigen kip vergeten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag at ik de enige krop sla uit eigen tuin die niet door slakken of engerlingen was ontdekt. Ik had zo'n haastig gevoel, van: ik moet hem snel opeten voordat het te laat is. Dus een hele krop achter mijn kiezen 😂

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soep van de laatste raapstelen en bibimbap met paksoi, taitsoi en mosterdblad uet. De pissebedden zijn me helaas voor en eten de eerste rode aardbeien uit de kas. 


https://prilgroen.nl/ onderweg naar een plasticvrije volkstuin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een rest van gister aangevuld met polenta en een gemengde salade.

Twee soorten sla. Radicchio, Radijs, Rucola en Welsh Onion.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren pasta met gehakt en rode saus (paprikaprut uit fles, tomatenpuree uit pot, uit eigen inmaak beide) en een flinke klodder vensterbankpesto (met kaas van Charly) er op. 

Vanavond weer eens (groene) asperges, gewoon eventjes gekookt, met een sausje er over, of alleen maar wat geraspte kaas. Net waar ik tijd voor heb/neem. Met een gebakken kipfileetje er bij, en een aardappelwafel. Of die wafel laat ik weg en ik kook dan wat meer asperges :think:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker muntsiroop. Vrouwtje heeft die gisteren gemaakt. Ze heeft er geen citroen in gedaan en nu zitten we met vraagtekens wat betreft houdbaarheid. Hoe erg sèg, we gaan die nu direct moeten opmaken 😋🍸🥤

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren:

Soep met suppengewürz en kruiden zoals pepermunt en chili.

Quiche met oregano en eigen eitjes

Börek met snijbiet, regenboog en groene, lente-ui, prei, bies- en knoflook, dille en peterselie afgestreken met een eigen eitje.

 

753c80fa1ea6d10649cab5516825be5a.jpg

 

Vandaag hetzelfde menu minus börek, aangevuld met Çiğ köfte met eigen knof, peterselie en chilivlokken. Was loeiheet. Gegeten met knapperige blaadjes little gem en nog wat extra peterselie! Nog veel veel veel dank aan de gulle gever voor de zaadjes. Wie was dat ook al weer?

 

Slaoi

 

Ennnnn! Mijn allereerste glas vlierbloesemlimonade van het jaar was een feit. Lekker!

 

ac37db93e0063f8173c93d8e7a27c247.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pastasalade met geen eigen pasta en zalm. Ow en cremefraiche en citroen. Rest uet!
Smullen. Denk aan knof, dille, basilicum, diverse soorten sla ed.

We hadden eigen rabarbercompote met niet eigen yoghurt na.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IMG-20210604-WA0000.thumb.jpg.0b296d53f3043a182ed0ebe864fd57bd.jpg

Asperges met munt en citroenboter. De gasten vonden het ook heerlijk. Met dank aan Jorieke :thumbup:

 

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wij hadden geen boodschappen gedaan en net thuis van een verjaardag, dus werd het opmaken van restjes en uit de moestuin! 

 

Gewokte groenten uit de tuin, peultjes met paksoi (En knoflook, gember en sesamzaadjes). En op de snelle bladerdeegpizaatjes bieslook, basilicum en bloemen uit de tuin. 

 

20210606_190601.thumb.jpg.06a1073785eed8c452ea756711d6ccc1.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohh jongens, het seizoen is begonnen hoor. Vandaag een bordje spinazie met twee tuinbonen en drie peultjes en een oerpei, alles uit eigen tuin.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier ook peultjes door de risotto, samen met asperges preitjes en verse knoflook.

Er bij een artisjok en gemixte sla uit de tuin.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

sla, mosterdblad, spinazie, in de witlofmix (rauw met noten en chilisaus)

koud buffetje want veel mee-eters

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...