Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Ook hier lekker kapucijners, peultjes, doperwten en tuinbonen geplukt en samen met wat oerprei in een pan gegooid met currypasta uit de tijdmachine en een pakje kokosmelk. mmm! 

20210619_173339~2.jpg

20210619_175926.jpg

Edited by Arja
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Bietjes uit eigen tuin met aardappelen uit de tuin van mijn papa. Zo lekker! Erdoor zitten gebakken knoflook, ui, oerprei uet, champignons en appel. Smullen! 

 

20210620_180731.jpg

Edited by Arja
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Pitabroodjes gevuld met rode ui, een paar peultjes, augurk, en gedroogde tomaatjes (op olie) van Yuras. En dan falafel er in. Totaal niet zelfgemaakt, die falafel, gewoon uit de winkel. Maar lekker hoor! 

 

Voor morgen een recept met peultjes (of pak ik de sugar snaps :think:) en filetlapjes op een bedje van polenta. Nog niet eerder gemaakt, ik ben benieuwd. 

Link to comment
Share on other sites

rijst, snaps, tempeh, ei, serundeng

 

dzz: tempeh doen we in blokjes van 1x1x2, in een schaal licht schudden met engelse kerrie, kentjur, P&Z

dan wokken in een flinke laag hete olie tot korstje, serveren met een drup zoete ketjap

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
10 uren geleden, RobO zei:

engelse kerrie

Welke kerrie is dan Engelse kerrie? Bedoel je dan Garam  Massala oid?

 

wij maken straks stamppot van sla, ik heb twee grote kroppen geoogst. Ik doe er lekker veel groen ( en paars, het is een tweekleurige sla) in en verder van de bioboer verderop wat gerookt spek. En een restje aju, met jonge uitjes. Mijn maag begint spontaan te knorren terwijl ik dit schrijf.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Een hele stuikt frambozen in situ verorbert. (twas maar een kleintje) en daarnet 2 liter Marokkaanse muntthee gemaakt. Wat gaat de munt nu hard zeg met dat vochtig weer :)

Link to comment
Share on other sites

Stamppot van Sla. Bij gebrek aan andijvie. We hebben deze sla, het zijn enorme en hoge kroppen. Ik had gedacht dat er niets van over zou blijven maar dat viel alleszins mee.

Lie had er twee gebruikt, echt lekker, knapperig en een beetje zoet, maar op een lekkere manier, ik miste het bittere van de andijvie niet. Van de week ook maar eens gestoofd proberen, met kokosmelk bv.  
 

image.thumb.jpg.6622633fc085535e5b7946dbf8d38887.jpg

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

24 minuten geleden, Swa zei:

hele stuik frambozen in situ verorbert

  🙄 Wij eten hier alleen de vruchtjes........

Niet dat er al wat aanzit hier, ik geloof dat ze nog moeten gaan bloeien zelfs.

 

Maar vandaag hadden we peulvruchten, een rest van gisteren aangevuld met vers gedopte doperwtjes.

Goed idee Appelvrouw 👍, in ieder geval beter dan doordraaien wat ik nu doe.

Edited by Patrijs
Link to comment
Share on other sites

15 uren geleden, appelvrouw zei:

Welke kerrie is dan Engelse kerrie? Bedoel je dan Garam  Massala oid?

 

 

nee, die is anders; engelse kerrie is een mix van de Marokkaanse winkel, zoeter, minder koriander

ik vind de Garam niet zo lekker in de mond, beetje zanderig/zepig smaken

 

ik maak vaak een natte curry volgens Panjabi maar dat kost even tijd

 

wij aten gister broodje knakworst vanwege allerlei activiteiten, "handgemaakt" van de super, bremzout...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 uren geleden, RobO zei:

een mix van de Marokkaanse winkel

Is dat iets wat ze zelf maken? Foto van t zakkie anders? Hier kan ik wat kerrie betreft  sowieso weinig krijgen, alle leuke marktjes waar ook wel eens een kruiden man stond zijn gesloten. Maar ik kom vast nog van de zomer in Nl. Ik ben gek op kerriesmaakjes!

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, appelvrouw said:

 Hier kan ik wat kerrie betreft  sowieso weinig krijgen

Zelf mixen! Is heel gemakkelijk te doen als je een fijne toko in de buurt hebt, dat mis je daar misschien ook. Hier is een mixje, uiteraard aan te passen naar eigen smaak:

 

3 delen gemalen komijnzaad

10 delen gemalen kurkuma

5 delen gemalen korianderzaad

2 delen gemalen fenegriek

1 deel gemalen mosterdzaad

1 deel gemalen kardemom

1 deel gemalen cayennepeper

3 delen gemalen witte peper

2 delen gemberpoeder

2 delen gemalen piment

1 deel gemalen foelie

1 deel gemalen karweizaad

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 uren geleden, Arja zei:

Is heel gemakkelijk te doen als je een fijne toko in de buurt hebt,

Wij  hebben dat niet maar mixen zelf de online bestelde kruiden Kruiden kopen? Bestel kruiden online | Amazing Oriental | Amazing Oriental (orientalwebshop.nl)

 

Vandaag als warme lunch rijst noedels met gemengde peulvruchten van de tuin, lekker met die kou.

Link to comment
Share on other sites

De eerste padron paprika's van de vollegrond. Zes stuks, heel weinig, en drie waren heet. Dat viel me wat tegen, de helft heet. Ik heb ze braaf opgegeten. Daarna had ik een beetje een warm buikje.

Verder doperwten.

IMG_20210623_212151.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...