Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Het zal niet Frankrijk geweest zijn, zo ver is dat niet en bloemkolen genoeg meestal. Toevallig zag ik gisterenavond de Tour de Jour waarin twee oudere wielrenners vertelden dat ze vroeger tijdens de tour in hotels bij hun avondmaaltijd vooral boontjes kregen..iedere dag haricots vertsūü•īūü§≠ en wat rauwkost misschien.¬†

  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

3 uren geleden, appelvrouw zei:

niet Frankrijk geweest zijn, zo ver is dat niet en bloemkolen genoeg meestal

Frankrijk was het niet, wel Ivoorkust een oude Franse kolonie. De bloemkolen zullen dus hoogstwaarschijnlijk wel uit Frankrijk zijn gekomen ūüėā

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bietjes uet met knoflook uet, tijm uet sinaasappel en appel en tagliatelle. 

 

Toe opnieuw de rabarber appeltaart met custardsaus.

 

En eerder vandaag genoten van de jam die ik gisteren maakte, tot mijn grote opluchting is die zaaaaalig geworden! De tijd die het me kostte kan me niet eens zoveel schelen, maar al die prachtige vruchten die erin gingen. Zou balen zijn als het meh smaakt of een vies bijsmaakje heeft. Ik was niet zeker over de bosaardbeien, maar die doen het dus super met oa de rabarber en de aalbessen. 

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ik ben ook nooit een voorstander van meh…
Blij dat het goed gelukt is en de taart zag er heerlijk uit!

Restjes van gisteren.
Had ik gisteren gepost wat? Nou ja, dit met een su böregi uit de vriezer. Goddelijk.

Tomatensoep met heel veel knof, suppengew√ľrz en basilicum en pepermunt uet.
Risotto met heel veel knof knoflookpasta en suppengew√ľrz en wortel uet
Tomatensalade met beetje knoflookpasta en basilicum uet. De tomaten uit de winkel smaken godzijdank ook weer naar zomer.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Vanavond deze knapperd, de eerste spitskool. Wordt as we speak geslacht en voorzien van ui en knoflook uet geserveerd met rijst.

 

20210703_174748.jpg

20210703_182852.jpg

Edited by Arja
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Wat ziet die er profi uit@hydro !

Ik heb artisjokken uet op met mosterd/olie/peterselie en cacik met heel veel pepermunt, dille en knof én een gövec met zoveel ui en knoflook dat mijn neus heel lang niets anders meer kon ruiken
Er zaten ook 3 goed pittige pepers in.

1fb9412ffeff0243f9da9f3e254c0df5.jpg

31235a5e9395be1cdee52694bf76a49d.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Na de lunch van Phoenix Buns (Chinese Toko) wat vitamientjes in de vorm van verschillende rassen komkommers.
Vooral die Guanchzhou is verrassend, zo'n stevige komkommer heb ik nooit gegeten. Fris met licht zuurtje.e15d76785c13ca8ef51780ea3959e884.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Op 6-7-2021 om 13:10, Jorieke123 zei:

dikke plakken B en L

Biet en lof?

Bieslook en lavas? In plakken?


Een lentesoepjeūü§® met de eerste courgetjes, boontjes, nog enkele peulen en doperwten, wat snijbietstengeltjes en veel kruiden

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...