Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

alweer sla, van de andijvie, noten, druif, carpaccio van courgette, aardappeltje uit de oven, spekje eitje

bijna vega

 

(lees dit niet:

zoiets wel eens beschreven door vega-haters..., groenvoer met grondknol, in een vuurtje gelegen buikwand en twee onbevruchte embryo-beginsels...😁)

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Haha Rob, weet je zeker dat ze onbevrucht waren? 
grote salade van sla Devils ear, grote oranje tomaat, basilicum blaadjes, vers rood uitje, geblancheerde peul en sperzieboon. Uit de winkel zwarte olijven en feta.
En de eerste frietjes van Lie erbij, wat een verwennerij..( en ondertussen Van Kaapstad tot Caïro op tv aan t kijken, het is een herhaling, maar een prachtige serie )74EA480D-7F9F-4CD6-A356-CB9E861283E4.thumb.jpeg.fde31aff0cdaaa9b5d35132931c61ff5.jpeg

 

ACD0B2B6-961A-4B1E-8A82-6629A029DBE7.thumb.jpeg.0bc5796af55c365176ad2fc74d67acfd.jpeg

 

  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

4624d17e1027b1bf79f116af9c7370e8.jpg


Scones met vanillesuiker danwel kaneel en 3 soorten eigen jam. Op voor je boe of bah kon zeggen. Ik heb gisteren met de fruitmix van framboos geel/rood en kruisbessen jam gemaakt, vandaag alweer op. Ik had maar 2 scheppen suiker gebruikt, dus vrij zurig nog. Vandaag met de clotted cream bij de scones. Perfecte combi zo! Lekker dat zurige met die rijke smaken.
Alles op.

Ow ja. Had ook nog frambozenjam met een vleugje vanille en pruimenjam erbij.

254c9d3dc4830a28836429cbdd97dca8.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 Kaapse kruisbes, jum.

Een paar waterige Japanse wijnbessen.

Kruisbessenvlaai.IMG_20210714_165032.thumb.jpg.023805177e9118fe520dd84fb5c3a3f7.jpg

 

In de jus bij het avondeten zat nog knoflook en jostabes uit eigen tuin. 

Edited by fre3ke
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Gisteren tortilla’s met eigen pepers, sla en kruiden. Zegt de jonge, ik wil die lekkere blaadjes, staat op en hup, plukt de Peruaanse postelein. Wat een slimmerik. Dat was perfect voor in de tortilla. Lekkere crunch. Ben dol op peruaanse postelein en eet het vrijwel dagelijks en toch vergeet ik het altijd hier te noteren.
Aanrader voor iedereen: poot peruaanse postelein. Mega chrunchy blaadjes.

Vandaag aten we pasra met koriander en tomatensaus en salade uit de tuin (zonder oeruaanse postelein overigens!)

Link to comment
Share on other sites

Weer bessentaart. Want..... een in de magnetron geweckt potje bessen ging toch gisten. En ik had nog 9 eieren over. Dus biscuitdeeg, banketbakkersroom, bessen, biscuitdeeg, bessen. Ik eet al twee dagen alleen maar taart als ontbijt en lunch, want ik heb hier geen vriezer 😋

 

IMG_20210716_162232.jpg

Edited by fre3ke
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Gets wat naar….dat je twee keer per dag die taart moet eten, Fre3ke! 
heb medelijden met je…en ben vet jaloers! Water loopt uit mijn bakkes! 
ziet er erg lekker uit! 😊😋

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eindelijk mijn kruisbessenvlaai in aangepaste vorm gemaakt. Het recept dat ik had voor de compote werkte niet, de kruisbessensmurrie bleef veel te dun. Dus na 3x verwarmen en extra  jammaker toevoegen is het een soort kruisbessensaus geworden. Dat in potjes gedaan. Van de vlaai (mijn gistzakjes werken nog steeds niet, ik denk dat het aan dit type/merk ligt) na 2 dagen rijzen eindelijk een bodem gemaakt. Gisteren banketbakkersroom gemaakt en dat in een blindgebakken bodem gestort en kruisbessensaus eroverheen gesmeerd. We gaan ‘m zo testen…

 

445E5C69-9B7D-4E97-93FE-AFC89F3FB060.thumb.jpeg.b7a50493572ca39363a1e1a8400ec3bb.jpeg

https://prilgroen.nl/ onderweg naar een plasticvrije volkstuin

Link to comment
Share on other sites

Hij ziet er heerlijk uit! Vast geslaagde test.

Hier hadden we wok met sesam soya saus en oa eigen sperzieboontjes. Ik heb de eerste -en enige!- rijpe tomaat geheel in mijn uppie verorberd. Smaakte me goed.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...