Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Focaccia met eigen tomaatjes. Snijbiet met vadouvan kruiden. Veel, wat zeg ik héél veel friet. Komkommersalade met verse ui. Geroosterde bietjes met dille. Kervelsoep. O tomaten met basilicum natuurlijk en peterselie pesto met walnoten. 

  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

263aa90876346cf18e720df590f7dd5f.jpg

Salade van a tot z uet. Dat werd tijd zeg.
Paprika, tomaten, komkommer, ijsberg, rucola, peruaanse postelein, dille, peterselie en veel basilicum.
De balsamico komt niet uet, maar wel daadwerkelijk uit modena en is een extra zware kwaliteit. Was mooi dik. Blij met deze aankoop.

De kip tajine had eigen abrikozen en paprikapoeder uit de Turkse tuin. Veel knof uit de achtertuin. Rijst met sereh en Djerek poeroet uit de tuin. Altijd leuk. De sereh groeit trouwens als kool met al dat water. Mental note: dagelijks begieten volgend jaar zomer.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
2 uren geleden, RobO zei:

stengels oerprei,

Heb jij nog stengels oerprei? Bij mij is het meeste ingedroogd en ik ben al weer aan t planten voor het aankomende seizoen.

wij aten is een restaurant, de eigenaar had truffels gezocht met zijn honden ( die groeien hier goed, de truffels dan hè, niet de honden) en trompetters de mort uit het bos gehaald. Daarmee een soort quiche gemaakt..verrukkulluk!

  • Like 2

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Vanavond pasta met eigen saus en kruiden en salade geheel uet.

Morgen gövec met alleen de gekochte aubergine. Verder komt alles (!) uet. Jeej! En straks ook nog de mücver. Nomnomnommmm

Link to comment
Share on other sites

Ziet er lekker uit!

in Huize Appel vanavond een aardappels schotel uit de oven met o.a. Coeur de Boeuf tomaten, verse oregano, flinterdunne courgetteplakjes, gerookte paprika en feta kaas. Sla erbij, sla groeit weer! En een omelet met peterselie, veel peterselie dat is een hit op dit moment

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

vissoepje met broodjes

 

(dzz: ik ga elke maand met de fiets naar ijmuiden naast de visafslag en vraag oa om een grote schelvis,

de buitengewoon vriendelijke vishandelaar gaat dan altijd door een geheim deurtje achterin de winkel en komt terug met een vis van 2 kg

die fileert hij voor me, schubben doen we niet meer zelf vanwege echtelijke keukenruzie ;-) en doet de graat en kop apart in een zak

we nemen ook wat goedkope schelpjes mee, kleine kokkels oid

bouillonnetje trekken kost maar 30 minuutjes, deels voor meteen, deels voor de vriezer

groenten doen we er apart in tijdens de laatste 5 minuutjes voor bite ipv zacht

"you think it's veggies but it'snot)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Een kleine selectie van wat we aten.
Turkse paprika salade, altijd goddelijk!

495b9c0ea9b9caf9df9bd555aaf8e7fc.jpg

Vorig jaar ingemaakt: champignons op de wijze van de paprika. Vandaag geprobeerd en jummmm. Zeker voor herhaling vatbaar!
Mijn bezoek: “wanneer heb je dit gemaakt?”
Ik: “Vorig jaar”
Bezoek: HUH??”
Ik kon er erg om lachen, maar het vereiste wel wat uitleg.
b99dced9cb916dea1b34b3c994a3d29b.jpg


Focaccia en 4 soorten pizza.
848d4eeea1ac0933bc90fff426e421ac.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

54cb22973f65ce8d72b2f593cb6f3c08.jpg

 

Deze madeira was in 2006 5 jaar oud.

Ooit van een leerling gehad. Is nu 20+ jaar gerijpt. Smaakte nog goed genoeg. Beetje een bittertje.

 

Een flinke scheut van in de jus gedaan, samen met het vocht van de ingemaakte champignons met onze eigen champignons uit de vriezer en veel knof en ui.

Echt…. Hij was zó lekker. Ik had het restje wel willen opdrinken, maar fatsoen enzo hè…!

Met een biefstukje, gekookte aardappels en snijbonen, hollandser kan bijna niet

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

De eerste Galahad-tomaat van de volle grond. Door een salade met o.a. komkommer, boontjes en ei uet.

En bleu en pasta enzo. Die tomaat is een blijver! Niet alleen behoorlijk resistent maar ook nog eens érrúg lekker :-)

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb verse tahin met pekmez gegeten. De tahin is natuurlijk niet uit eigen tuin, maar wilde toch even laten zien hoe verse sesampasta eruit ziet. Wat een verschil als het (een maand geleden alweer) bij de sesammolenaar is gemalen. Sjonge jonge…

f00488a51f04767c7e6f131f3c085e95.jpg

Zijdezacht en vloeibaar.
Daarvoor staat het potje sesampasta uit de winkel. Zie je hoe het eruit ziet? Dit heb ik nog een paar minuten staan losroeren. Een grote dikke drab wat je er alleen uit kunt hakken… nou kan ik slechts 1 x in de 2 jaar bij de sesammolenaar terecht -want in Turkije- maar manmanman, wat is dat toch lekker.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Het water loopt me in de mond! Ik houd van sesam, maar eet het bijna niet meer.  De kleinzoon blijkt een ernstige allergie voor sesam te hebben.  En op de een of andere manier staat het me nu tegen. Heb wel sesam zaad in huis en olie, maar gebruik het nauwelijks, en het staat hoog….achterin de kast! 😬

Link to comment
Share on other sites

Jeetje daar moet je dan maar net achterkomen! Heftig als je allergisch bent. Kan me voorstellen dat je het zelf dan minder gaat gebruiken.
Sesam zelf malen lijkt me niet handig, maar het, alles kan. Het wordt alleen nooit zo fijn en dat is juist het mooie

Wij eten straks een combi met dit. De vijgen zijn overigens al op. Ssshhht, niet tegen de kinderen zeggen

f6dcdd053e71059b21194bfaefb87c42.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

roseval uit de oven, andijviesla super mals, kaasplakje vanuit Heerhugowaard

(dzz: bijna alle kolen zijn hier vernield door de koolgalmug, beetje slordig geweest met gaas denk ik en te laat gezien voor de spruzit

dus naar kolenland gereden en bij de boerderijwinkel Beemster kaas, aardbeien en 4 prachtige kolen voor de zuurkoolpot gescoord bij Susan, met recepten en glimlach)

Edited by RobO
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Ik zag een foto van tomatensoep met Quinoa in een boek van Donna Hay en dat zag er erg smakelijk uit..kijk: 

 

image.thumb.jpg.640637bc402f025e0e9914eebd14338b.jpg

 

Ik had alles in huis. De oven deed het nog tijdens het roosteren van de tomaten met knoflookbol en basilicum blaadjes, bij de kaascrackers begin hij al flink herrie te maken. Enfin, het is heel erg lekker geworden, lijkt erop toch? De smaak is hemels!

 

A64BDFFC-4CC6-4728-92AE-68FEFEB5D1CE.thumb.jpeg.83f28fc444f3792c9fd428fd98b1926f.jpeg

 

  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

rijsttafeltje min met goede vrienden

kip/garnalensoepje met gember uet en een flinke scheut oystersaus

aanrader: Pecel dua met allerlei groenten en koolrabiblokjes, linkje mag wat bouillonpoeder bij het recept en een beetje kentjur

Edited by RobO
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...