Mellie Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 De hele schaal komt uit eigen tuin! I know, I know, voor velen van jullie niet zo bijzonder. Hier een dansje waard. Bieten, knof, ui, 3 soorten aardappel, ui, tomaat, paprika en rozemarijn edit: én wortel natuurlijk!Zo blij Samen met kip en een spinaziesalade. Heeeerrrlijk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Whoohoooaaaaahhhhhh!!! Een rabarbercrumble met kaneel en citroenzest. Na een lange, lange keukendag had ik geen puf meer om nog een biscuitdeeg te maken én eiwitten te kloppen. Heel jammer van de perfect gegaarde mooie reepjes rabarber die niemand zag, maar de smaak was er vast niet minder om. Een kruimeldeeg met wat havermout. Smullen! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Stamppot snijbiet met spekkies en grill kaas! 😊 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 12, 2021 Author Share Posted September 12, 2021 Verrukkelukke pizza's bij @Anna3, en morgen hamburgerbroodjes want die kregen we nog mee ook 1 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Oohh…lekker, Jorieke…! en dan de crumble van Mellie als toetje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Ik was met vriendinnen naar een museum, en toen ik thuis kwam had manlief een heerlijk gerecht gemaakt met bietjes ui knoflook appel sinaasappel aardappel mmm! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Die zou ik houden, Arja! 😊😉 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Wij aten wraps met boontjes, ui en knof en pap uet. Ook de sla, kom en tom waren van eigen kweek. De pepertjes kwamen van@Huubvg. Dat was de hele reden dat ik wraps wilde eten Peper 1 viel goed. De rest niet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 21 hours ago, jootje said: Die zou ik houden, Arja! 😊😉 Hij is een blijvertje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna3 Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 Hamburgerbroodjes uit eigen oven met nepburgers, courgette en sla enzo. Bakte er afgelopen weekend voor ons buurtfeest 36 stuks waar ik er wijselijk al een paar van in de vriezer gestopt had. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted September 15, 2021 Share Posted September 15, 2021 kleinkinderhapprak, met burgerprak, uetprak, moet beter kunnen 🙃 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 19, 2021 Share Posted September 19, 2021 Lekker veel groente dat werd een fijne Koreaanse noodle maaltijd.. 2 Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted September 19, 2021 Share Posted September 19, 2021 Lekker Jet! 😋 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 Andijviestamppot met castelfranco andijvie en peterselie en wat bieslook. Lekker!Maar het had ziurkoolstamp moeten worden, maar wat ik in de vriezer had, was maar 350 gr. Dus uiteindelijk 2 soorten stamppot met merguezworstjes erbij. Lekker hoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 Hier risotto met raapstelen uet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted September 21, 2021 Share Posted September 21, 2021 (edited) linzen-bonen-snaps-rode kool-paprika-ui-knof-mais-tomaat-wortel-komkommer-appel-hap bijna vega, snippertje serrano (sorry voor het kleedje, was voor logerende kleinkids, voor tegen eten op tafel, is goed gelukt, lag wel veul op de grond 🙃) Edited September 21, 2021 by RobO 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 21, 2021 Author Share Posted September 21, 2021 Wraps met van die falafel-schijfjes uit de vriezer. Aangevuld met tomaat, rode spitskool, zoet-zure-komkommer, en paprika uit pot (recept van Mellie). Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted September 21, 2021 Share Posted September 21, 2021 Heee en hoe was die combi? Leuk dat iedereen het weer anders gebruikt!Wij aten groentesoep met kip en eigen pap, knof, wortel en champignon. Erna salade uet van de hand van kind2 met 2 soorten pizza. Eigen saus, eigen pap, paar tomaatjes (niet alle) en basilicum. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted September 21, 2021 Share Posted September 21, 2021 Hier gegrilde groente uit de oven met gele pattison en courgette uet, erbij salade uet. Wel fijn dat we het slavacuum weer achter de rug hebben en volop kunnen plukken. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted September 22, 2021 Share Posted September 22, 2021 (edited) Ik eet de hele dag al gesuikerde zwarte bes. Ze hadden in drank gestaan twee maanden, en recent heb ik ze laten uitlekken en met suiker in een pot gedaan. De siroop die nu is ontstaan, kan straks bij de drank. Maar de besjes zijn dan over, en ik zit ze nu met eetlepels tegelijk naar binnen te werken. Zoet, alcohol, veel vezels, vitamine? Ik weet niet waarom ze zo goed smaken. In ieder geval wordt er niets verspild. Ik at ook brood met pompoenconfituur, maar die confituur is niet voor herhaling vatbaar. En met zwartebessengelei, best lekker maar niet zo lekker als de kruisbessengelei. Ondanks de structuur van dipsaus, is de kruisbessengelei een mirakel. O ja, ik at een eigen appeltje. Een rode van boskoop, ik had er maar drie, maar ze zijn lekker. Edited September 22, 2021 by fre3ke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted September 22, 2021 Share Posted September 22, 2021 Appeloogst 2021. De Groninger Kroon gaf deze drie exemplaren. De Jonagold en de Rode van Boskoop hebben nog geen vruchten gegeven. Uiteraard hebben we er al eentje opgegeten 😀😀😀 Beetje zurig, als ik er de komende jaren meer ga hebben, zal ik ze vooral als kook/moesappel gebruiken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 Leuk, Groninger kroon heb ik ook. Je hebt ze een beetje vroeg geoogst denk ik? Ik vind ze altijd heerlijk zo te eten. Ovenschotel met wijting, venkel ( natuurlijk) paprika en wortel Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 Ja beetje vroeg, ik was ongeduldig. Maar ik ben niet ontevreden over de smaak, had ze zuurder verwacht. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 25, 2021 Share Posted September 25, 2021 Vanavond Alweer venkel maar nu samen met bietjes in de soep zijn er zit ook dille blaadjes bij en bouillon maar het hoofdbestanddeel is toch venkel. Samen met lorrainse worst en aardappelbroodjes, vers gebakken Quote We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten? vraag informatie via pb. Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 28, 2021 Author Share Posted September 28, 2021 Meerdere maaltijdsalades deze dagen. Gisteren vooral sla met ook suikermaïskorrels, ham en een gekookt eitje. Vandaag sla met dun gesneden knolvenkel en radicchio. Met ook die maïskorrels, tomaatjes, mozzarella en een pestodressing. Goed. Eten. Morgen nog iets met diezelfde knolvenkel en radicchio. En we 'moeten' van de week nodig eens bietjes eten. Met een speklap er bij (uiteraard). Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.