Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

De hele schaal komt uit eigen tuin! I know, I know, voor velen van jullie niet zo bijzonder. Hier een dansje waard.

 

d671bfa87ee7584317855f03c948da67.jpg

 

Bieten, knof, ui, 3 soorten aardappel, ui, tomaat, paprika en rozemarijn edit: én wortel natuurlijk!

Zo blij

 

Samen met kip en een spinaziesalade. Heeeerrrlijk

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

80aab7f0a3b9ef17f093bad41c3fa5d7.jpg

Whoohoooaaaaahhhhhh!!! Een rabarbercrumble met kaneel en citroenzest.
Na een lange, lange keukendag had ik geen puf meer om nog een biscuitdeeg te maken én eiwitten te kloppen. Heel jammer van de perfect gegaarde mooie reepjes rabarber die niemand zag, maar de smaak was er vast niet minder om. Een kruimeldeeg met wat havermout. Smullen!


b9640951e558ebd4639ab72e7d241b9d.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Andijviestamppot met castelfranco andijvie en peterselie en wat bieslook. Lekker!
Maar het had ziurkoolstamp moeten worden, maar wat ik in de vriezer had, was maar 350 gr. Dus uiteindelijk 2 soorten stamppot met merguezworstjes erbij. Lekker hoor

Link to comment
Share on other sites

linzen-bonen-snaps-rode kool-paprika-ui-knof-mais-tomaat-wortel-komkommer-appel-hap

bijna vega, snippertje serrano

 

(sorry voor het kleedje, was voor logerende kleinkids, voor tegen eten op tafel, is goed gelukt, lag wel veul op de grond 🙃)

P9210096.JPG

Edited by RobO
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Heee en hoe was die combi? Leuk dat iedereen het weer anders gebruikt!

Wij aten groentesoep met kip en eigen pap, knof, wortel en champignon.

Erna salade uet van de hand van kind2 met 2 soorten pizza. Eigen saus, eigen pap, paar tomaatjes (niet alle) en basilicum.

38ebdcd808cf7451dfbe92338e0c4dea.jpg

b3434ba1244aa38292908775cfd8088d.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ik eet de hele dag al gesuikerde zwarte bes. Ze hadden in drank gestaan twee maanden, en recent heb ik ze laten uitlekken en met suiker in een pot gedaan. De siroop die nu is ontstaan, kan straks bij de drank. Maar de besjes zijn dan over, en ik zit ze nu met eetlepels tegelijk naar binnen te werken. Zoet, alcohol, veel vezels, vitamine? Ik weet niet waarom ze zo goed smaken. In ieder geval wordt er niets verspild.

 

Ik at ook brood met pompoenconfituur, maar die confituur is niet voor herhaling vatbaar. En met zwartebessengelei, best lekker maar niet zo lekker als de kruisbessengelei. Ondanks de structuur van dipsaus, is de kruisbessengelei een mirakel.

 

O ja, ik at een eigen appeltje. Een rode van boskoop, ik had er maar drie, maar ze zijn lekker.

Edited by fre3ke
Link to comment
Share on other sites

Appeloogst 2021. De Groninger Kroon gaf deze drie exemplaren. De Jonagold en de Rode van Boskoop hebben nog geen vruchten gegeven.

 

Uiteraard hebben we er al eentje opgegeten 😀😀😀 Beetje zurig, als ik er de komende jaren meer ga hebben, zal ik ze vooral als kook/moesappel gebruiken.

IMG_20210922_172145_982.webp

Link to comment
Share on other sites

Leuk, Groninger kroon heb ik ook. Je hebt ze een beetje vroeg geoogst denk ik? Ik vind ze altijd heerlijk zo te eten. 
 

Ovenschotel met wijting, venkel ( natuurlijk) paprika en wortel 

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Vanavond Alweer venkel maar nu samen met bietjes in de soep zijn er zit ook dille blaadjes bij en bouillon maar het hoofdbestanddeel is toch venkel. Samen met lorrainse worst en aardappelbroodjes, vers gebakken

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Meerdere maaltijdsalades deze dagen. Gisteren vooral sla met ook suikermaïskorrels, ham en een gekookt eitje. Vandaag sla met dun gesneden knolvenkel en radicchio. Met ook die maïskorrels, tomaatjes, mozzarella en een pestodressing. 

 

Goed. Eten. :D

 

Morgen nog iets met diezelfde knolvenkel en radicchio. En we 'moeten' van de week nodig eens bietjes eten. Met een speklap er bij (uiteraard). 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...