Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Ingemaakte sperciebonen, ik heb net de eerste pot geopend en ben erg tevreden met de smaak. Ze gaan in een lauwe salade Nicoise.

 

Ik had ze in de magnetron ingemaakt, geen weckketel of zo. Ik heb geen ruimte in de vriezer, dus ik vind het fantastisch dat het heeft gewerkt.

IMG_20211204_164000.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Zaterdag dit! Zooooo verrukkelijk
Het is een soort Turkse lasagne wat is opgebouwd uit een platbrood met ertussen de pittige vleessaus met veel ui en peper en wat je oprolt en door in yoghurtsaus.

9f0ba74f0b3a0d37e83d27d0e57564cb.jpg

Iedereen af zijn vingers er bij op.

e8f99519638653147c1d40e4d6aea50c.jpg


Vandaag en gisteren pompoenquiche met eigen eitjes, pompoen, zongedroogde tomaat en kruiden.

3fee52e2df01c2b1e61f29280a774978.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

wij eten de laatste spitskolen op, gezaaid in september met wortel en zoete paprika van de Aldi

easy:

uitje, knof, reepjes kool, reepjes puntpaprika zachtjes wokken en dan een flinke slok chilisaus en een drup oystersaus

met gebakken tempeh, kerriekippedijtjes, seroendeng

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Wij aten ook van die paprika's (nog vers uit de kas trouwens, ik heb ze afgelopen weekend geplukt en ze liggen nu in de kelder), plus zeer dun gesneden rode ui en wat sla en gegrilde kip op een (gekocht) Turks brood. Met een saus gemaakt van mango chutney met zure room. Echt echt echt lekker gegeten zeg. :D 

 

Morgen goulash met zure room. En de 2 dagen daarna staan er bietjes+speklap en rode kool+appelmoes+gehaktbal op het menu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Tamales gemaakt. :P En twee voorgeproefd, ze zijn namelijk alvast voor Kerst.

 

Heb dus de maisbladeren van mijn eigen oogst gedroogd en bewaard. Helaas waren deze niet echt groot dus het vullen was wat behelpen (Mex. oma had op YT gelukkig goede tips hiervoor).

En bij gebrek aan zelf gekweekte Passilla's, Ancho's en Guerillo's heb ik deze bij Westland Peppers besteld (bleken ze ook die mais husks te hebben). Prachtige gerookte gedroogde pepers... voelen leerachtig aan.

 

Veel werk, bouillon trekken, vlees shredden en snijden, pepers weken en verwerken. Etc. En dan het vullen van de tamales nog, en daarna een uur stomen.

Reuzel had ik ook niet en de slager ook niet. Dus moest het met roomboter wat een ander effect geeft.. was er ook niet zeker van of het wel goed zou komen en het geen vloeibaar prutje zou worden.

Maar gelukkig... de masa werd stevig en ze zijn heerlijk. Hoera. :classic_biggrin:

 

Zal je aanraden om dit, zoals de Mexicanen, vooral met de hele familie te doen. En dan gelijk een heleboel maken zodat er een deel de  vriezer in kan.

 

En natuurlijk je eigen maisblad drogen komend jaar. :shh:

 

Het grote project moet nog komen: zelf Mole maken... met heel veel ingrediënten. En weer die lekkere pepers. Ben benieuwd, dit wil ik namelijk ook al jaren doen maar de muizen hadden mijn eigen Mexicaanse Mole pepers opgegeten, vonden ze bijzonder lekker blijkbaar. :roll:

Vandaag ga ik Avocadosoep en Arroz Blanco maken.

Gaat allemaal de vriezer in. Goede voorbereiding is het halve werk. 👍

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Stamppot van prei ( lichtjes voorgekookt met tijm,) makreel uit blik( met saus en al, mosterd en dragon) en olijven. Citroen boter erbij, dat was net ff te zurig, op zich wel goed van smaak.

 

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Prep werk voor morgen:

Bietensoep uet
Bietencarpaccio uet
Kool met salieboter uet
Venkel met Tijm en knof uet (venkel is wat paarsig, dat zie je goed! Ik heb het rodekool kookvocht gerecycled)

db9409357371b74928682cdf94322551.jpg

De zalm is inmiddels gezout en gaan we morgen roken

47c52ad4995551a15b6153a6f24e4257.jpg


Sja. Rest de vraag; wat eten we vanavond? Ik kan niet meer over eten nadenken. Iemand suggesties? Iets makkelijks graag en geen pasta.

Link to comment
Share on other sites

Pompoensoep restje van eergisteren voor vandaag bewaard met pizza’s.
Het deeg was heel mooi luchtig, maar vulde toch goed. Was bang dat het misschien te weinig zou zijn, maar er is nog genoeg over. Eigen saus en ingemaakte olijven en de kruiden. Andere ingrediënten gekocht. Ook een salade met eigen sla en peterselie en basilicum.

8507be9e7d02ed46f60c554cf43012e7.jpg

fd1a4d517a36e3be1359ce251110c455.jpg

We zijn weer tonnetje rond.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.