Jump to content
Jorieke123

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021

Recommended Posts

Gisteren bij de broodjes Courgettes uit de vriezer waar ik 2 gele paprika’s mee had ingevroren omgetoverd tot heerlijke soep. Volle lepel suppengewürz erbij. Dat ruikt zo goddelijk.

Vandaag kip met aardappeltjes uit de oven. Beetje rozemarijn uet bij de aardappel. Kip met eigen paprikapoeder en kipkruiden. Salade uit de tuin en zongedroogde tomaat die ik gisteren geweekt had. In een potje gedaan en toen die vandaag open ging... woahhhh. Alles rook naar knoflook! Zelfs de verstopte neus van de man kreeg er een opkikker van.

Morgen het restje soep van gisteren met de kip van vandaag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Breakfast for dinner: banana pancakes :D 

Ik vond namelijk bananen tussen het fruit wat we elke week voor de varkens halen bij een boerderijwinkel. De schil goed bruin maar de binnenkant nog acceptabel, zeker voor pannenkoekjes :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 preitjes die geknakt waren bij het plaatsen van de nieuwe schutting + rozemarijn. Samen met wat groenten van de markt en seitan in een stoofpotje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oooo oooooohhh! de allereerste keer su böregi. Belachelijk moeilijk, maar zo goed gelukt! Echt heel trots.

Maar voorlopig even niet meer... Was te veel werk. De peterselie en de eitjes van het deeg komen uit eigen tuin. Bloem en vlees gekocht.

f049bdc4f103918dc10451cf9735dd11.jpg

8d6d898938b357724ba9ec7aacc1d75a.jpg

Elk lapje deeg wat je uitrolt, moet je eerst koken. Die gekookte rolletjes zijn waanzinnig lekkere dim Sum achtige hapjes. Ik heb er een paar met kaas en peterselie gemaakt en een paar met de vleesvulling en peterselie.

f2e2efda0f84f7c3bc69975bcc2c63ec.jpg

Nu ben ik moe

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

goed gedaan Huub, we roepen hier altijd rtfm...

hier pompoensoep met knolselderij, broodje vanwege even alleen thuis, tot 21 uur hé

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eigen aardappelen en Worteltjes. blijft lekker😊


~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 uren geleden, RobO zei:

rtfm

Ik weet um, ha! Read the f*ng manual 😎🥳

De Fransen zijn ook gek op afkortingen..gwie!
 

Ik ben nu brood aan t bakken met Quinoa erin en eet dat straks met een dikke lik citrusmarmelade..


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmmm, gado gado met eigen sambal. Zó lekker, ik blijf me elke x weer verbazen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bruine bonensoep met aardappelbroodjes die ik al in het brood topic heb gezet.

De bruine bonensoep, mijn vader maakte dat vroeger regelmatig in de winter. Met wortel, prei en rookworst. Ik heb er de eerste olifantenknoflook als prei voor geoogst en als de bruine boon de haricots châtaigne d’Echenans voor gebruikt. Verder wat blad selderij. Wortels uit de winkel.  De helft van de bruine bonen met het vocht door de passe vite gehaald. 

En natuurlijk Veldvarken rookworst..mmm


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

regenboog snijbiet..heerlijk

 


~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bloemkool salade met nog wat castelfranco sla uit de tuin. Matjes in room met eigen rode uien en zoetzuur. bijna de laatste aardappels Pompidou, op een paar porties friet aardappelen zijn wij bijna door de voorraad heen. 
Brood met walnoten en citrusmarmelade. Toch nog een beetje Spanje op ons bord.


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oooooo! Wat is de vulling?

Edit, ff goed lezen Jet, dumpling dus..:oops:

Ik maak vandaag falafel en ben pita broodjes aan t bakken..tenminste ze rijzen nu, ik heb nog niet veel vertrouwen...

Edited by appelvrouw

https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker aan het bakken allemaal!

Zelfgebakken brood voor bij de lunch en voor de avond ook aan het bakken geweest voor het toetje. Soezen! Met 4 eigen eieren die overigens steeds groter worden. Het is echt fiks voor een krielkip met pluche.

2 van de 3 de kinderen hadden het met chocoladeglazuur wat niet hoort... maar was uit nood. Had eigenlijk chocolade willen smelten en chocoladebollen willen maken, maar ik had alleen witte paaseitjes... vast ook lekker, maar daar had ik geen zin in. De rest had het zonder glazuur.
Zo luchtig heb ik ze in geen tijden gehad. Ben trots

dbb5a3c7cb927601bcc5cf578479b2f9.jpg


Het diner had 2 pepers uit de vriezer en tomatenpuree met chilipoeder erin. Was ook lekker.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...