Jump to content
Jorieke123

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2021

Recommended Posts

Mooie kropjes@spitskool. Kan nog wel even blijven staan hoor.

Hier iskender. Iets Turks waar ik gisteren uit het niets ZOOOOON zin in kreeg.
Brood gebakken, blokjes gesneden. Mijn biefstukreepjes bestrooid met paprikapoeder. Tomatensaus gemaakt met een pietsie paprikapoeder.

Pepers gegrild in de vlam. Pdp uit de vriezer voor de kinderen in de vlammen van het fornuis. Beetje schipperen als je geen bbq aan wilt steken. Eigen yoghurt en peterselie erbij. Moet eigenlijk meer peterselie, maar vond het zonde zo’n lading groen erop.

Wooahhhhh jongens het was zo lekker. En dat allemaal met een mooi glas wijn. De botersaus ging na de foto er overheen. Is glanzend toch een mooier plaatje, maar toen was het momentum weg.

d00026909a1d10964ebb664062c80f9b.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Aan de andere kant van de glazen bak staan al wel kropjes. Die staan helaas niet op de foto, waarvoor ik het glas even had weggeschoven. :)

Edited by Spitskool

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewokte sla met oerprei, kan je ook doen @Spitskool met je overtollige sla, en slasoep is ook heerlijk.

Verder Napolitaanse minestrone, met andijvie en tuinbonen uet en een grote bak gemengd fruit uit de vriezer, frambozen aardbeien, tayberrie, kersen enz laten ontdooien en met eigen yoghurt opgesmikkeld.

  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wraps met eigen tomatensaus en in de vulling eigen kruidenmix. Als topping ook eigen ingemaakte pepertjes. Was pittig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier ook een WOK maatregel: Russische bladkooltoppen, snijbiet voor wat kleur, raapsteeltjes en bieslook, er bij nog salade van postelein en veldsla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veldsla, hertshoornweegbree, tijm, knipknof, knofbies en salie uit de huistuin mee geroerbakt met witlof en venkel uit de winkel. Witte rijst met saffraan (okt 2020, bijna op) erbij.


Teeltwedstrijd 2021: knolvenkel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren linzenstamp waarvan prei en spruitjes uet kwamen en in de jus suppengewürz.

 

Zo meteen een soort alternatieve börek met eigen inhoud en eitje erop voor een mooi geel knapperig korstje.

357b63878b95f6991e9d291e5b5fcf81.jpg

 

(Denk je dat je fiks wat börek hebt gemaakt en dan blijkt het in een paar min op te zijn!) wat er allemaal inzat, want het was héérlijk, aldus mijn kinderen

 

Verder alles wat over is van de afgelopen 2 dagen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hollandse appeltaart maar dan met kruimel topping.

Broodje met verschillende beleg, gehaktballetjes met verschillende dips, gebakken eitjes en zalm? De bedoeling was sandwitches maar is aangepast. Kleine man vond het heerlijk en smulde van alles wat. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Focaccia nét de oven ingeschoven. Zit thijm en rozemarijn uet in/op.

e8972981556aa4b84fea37d262880977.jpg

Verder pruttelt er daslooksoep met courgette op het fornuis. Daslook, chilivlokken en suppengewürz uet/em (eigen makelij)

Ik heb zo’n honger vandaag.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daslook begint hier ook wat te worden, vorig jaar geplant, dus het is nog niet heel veel, ik durf er nog niet van te oogsten. Uit de tijdmachine kwam een heerlijke tomatensaus uet van afgelopen zomer, heerlijk dat comfort food als je moe bent. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kikkererwten pasta met gemengde groenten:

Prei, raapsteeltjes, Gruninger snijmoes, en bieslook en tijm.

'S middags gemengde salade.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@Arja Beste is inderdaad de eerste jaren er niet te veel van te oogsten, ze verspreiden zich redelijk snel indien ze het er naar hun zin hebben.

 

Daslookpesto gegegeten met pasta, groentjes en biefstuk.

Edited by simonvb
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren middag een rest van eergisteren en 's avonds Russische bladkool , raapsteeltjes, prei en een flinke bos bieslook.

(Klinkt een beetje als een lied van Drs.P 🙄)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

We hebben loempia's gemaakt, en die gebakken in de oven. Gevuld met kipfilet, ham, savooiekool, Welsh onion en wortel uit de tuin. En taugé uit de kiempot. Altijd een hele klus, maar we hebben er wat extra gemaakt dus morgen eten we sneller! 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zuurkool en atjar uit de vriezer bij kip en sucuk van de barbecue met eigen sausje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een ovenschotel van de eerste witlof en prei uit de tuin.

Op de tuin een lunch van drie gekookte eieren en een stronkje witlof uit het vuistje.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...