Jump to content

Formaat kas


Merle
 Share

Recommended Posts

Hoi allemaal,

Wij zijn een paar maanden geleden verhuisd naar een nieuwe woning, waar we een nieuwe moestuin gaan realiseren voor aankomend seizoen. We hebben eerder met een combinatie van moestuinbakken en traditionele moestuin gewerkt, maar wat kleine foliekassen. Leuk om een paar maanden in het jaar uit eigen tuin te eten, maar momenteel willen we kijken om bijna het jaar rond te verbouwen. We hebben 1,3 hectare eigen grond, en willen er naartoe werken dat we straks voldoende hebben voor ons gezin van 6.

Nu ben ik me aan het oriënteren op een nieuwe kas, maar twijfel erg over het benodigde formaat. Ik heb nooit eerder een tuinkas gehad. Is er iemand die kan adviseren over het meest passende formaat? Dat maakt het orienteren al een stuk gemakkelijker :)

Alvast bedankt!

Link to comment
Share on other sites

hoe groter hoe beter 😄 als je het kunt vinden een MP kas van 4x5x2,5 meter, anders naar budget, liefst glas, evt goed poly; wateropvang, etc.

 

voor 2 personen en wat grote kinderen en kleinkinderen hier een kasje van 2x3 meter, glas, stahoogte, met oppotplank en ook een aanbouwkasje van 2x3 meter e een thuisschuur met grote ramen en doorzichtig dak

 

we doen ook steeds meer in de kas: tomaat, komkommer, spinazie, tuinkers, bloemkool weeuwen, pepers, thai groenten en kruiden, bloemen, opkweek, abrikoos binnenkort

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...