Jump to content

Kamerplantengrond voor tomaten, paprika of komkommer


Recommended Posts

Posted (edited)

Dit jaar was ik wat laat en is het me niet gelukt zelf tomaten, komkommer en paprika te zaaien. Normaal zaai ik binnenshuis in kleine potjes met een mengsel van potgrond en zand zodat kiemen en opkomen goed gaat. Zodra de zaailingen ongeveer een 40 cm hoog zijn, zet ik ze in emmers gevuld met potgrond in de koude kas.

 

Om dit jaar toch wat vruchten te laten groeien heb ik een paar plantjes aangeschaft die al zo'n 40-60 cm hoog zijn. Ze hebben inmiddels al een mooie stevig gewortelde kluit, met dank aan de kweker dus. Ik wil ze deze week graag in potten plaatsen in de koude kas. Ik heb nog een paar zakken kamerplantengrond liggen. Zou ik die kunnen gebruiken?

 

Mijn twijfel zit in de hoeveelheid stikstof, die schijnt hoger te zijn dan bij potgrond. Een paar zakken potgrond aanschaffen doe ik graag maar deze kamerplantengrond komt anders niet op ben ik bang. Alternatief is dat ik ze dit najaar in de moestuin werk en die grond verrijk.

 

Ik heb al even gezocht op kamerplantengrond op dit forum maar krijg dan geen hits. Graag jullie tips of ik de grond kan gebruiken bij tomaten, paprika of komkommer.

Edited by Markie
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...