Jump to content

courgette verspenen of uitplanten zonder afharden?


marjoleinvdh
 Share

Recommended Posts

Ik heb van een vriendin een klein turfpotje met daarin 3 courgette plantjes gekregen. 

dat is natuurlijk veel te klein, en ik zit nu even in dubio wat ik zal doen.

enerzijds houden courgettes niet van verspenen.. dus ik zou ze morgen in de volle grond kunnen zetten als ik bij de moestuin ben (is te ver weg om vaker dan 1x per week heen te gaan) maar dan zijn ze niet afgehard.

 

of ik kan ze nu verspenen naar grotere potjes en laten afharden en over een week ofzo in de moestuin zetten. maar dan moeten ze dus 2 keer verplant worden, en ik weet niet of ze dat wel leuk vinden.

 

wat zouden jullie doen?

Link to comment
Share on other sites

Hoe groot zijn ze nu? Normaal gesproken hebben de courgette bij mij geen zichtbaar last van verpotten, maar als er drie bij elkaar zijn moet je denk ik wel heel erg op tijd zijn.  Omdat ze dan wat sterker zijn zet ik ze zelf pas in de moestuin als ze minimaal 4 echte blaadjes hebben. In zo’n heel klein potje lukt dat denk ik niet (maar nooit geprobeerd).  

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ik zou toch voorzichtig proberen te verspenen. Of, als dat niet lukt, overpotten in een grotere pot en eentje afknijpen. Drie snelgroeiende planten in een pot is wel wat veel van het goede, vandaar. Zelf zaai ik nog weleens 2 zaden per pot. Uiteraard komen die dan allebei op en dan vind ik het zonde om een gezonde plant af te knijpen. Dus die plant ik dan in zijn geheel (beide plantjes) in de volle grond. Was vorig jaar bij de courgette goed bevallen.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Verspenen lukt wel normaal, ik zaai ook meestal meer in 1 potje (tot 3) en doe zoals Flup de rest afknijpen. Bij wat oudere zaden heb ik nu een paar potjes waar niks uitkwam en een paar met 2. Dus die ga ik verspenen, is eigenlijk voor de weggeef ik heb er maar eentje nodig van elke soort.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.