Jump to content

Peultjes, recepten...


Recommended Posts

Joh sinds enkele jaren ga ik weer een geweldige peulenoogst krijgen. Mooi, zo volgend op de asperges. Ik ben benieuwd naar jullie keukengeheimen met peulen, wokken, stoven, met citroenboter of simpel 3 minuut gekookt.

Ok graag nog wat info over invriezen/ bewaren. Rauw, geblancheerd, als gerecht enz?

ik ben met peulen erg traditioneel, een paar minuutjes koken en dan nog een klontje boter en een schraapje zeezout. Dat is voornamelijk omdat Lie het zo erg lekker vind, ik ook maar ik ben ook wel erg voor buiten de deur eten zeg maar..

 

image.thumb.jpg.a2fb86c0f5da6a05f75ed6414ca9bb7a.jpg

 

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dat ziet er lekker uit. Helaas vind ik in ons supermarkt je geen oestersaus..of wacht, wie weet lukt het toch dat te krijgen.  jij blancheert ze MS? En dan hebben ze nog enige stevigheid na het ontdooien?

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Hier wordt een te veel ook geblancheerd en dan ingevroren. 

 

Wokken met wat knoflook, gember, ketjap manis en sesamzaadjes valt hier altijd goed in de smaak. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

En vacumeren jullie ook? Of gaan ze in een doosje of gewoon vriezerzakje?

Oestersaus komt mijn kant op, ik ken het eigenlijk niet, kom het vaker tegen in recepten en wilde het toch al in huis hebben.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Pasta met peultjes en nogal wat knoflook gemaakt. Heel simpel, pasta koken, ondertussen fijngehakte knoflook in olijfolie een 39 seconden sauteren, en dan de peultjes erbij. Even goed doorbakken, wat stukjes citroen erbij, met schil( bio natuurlijk) afblussen met witte wijn of bouillon, een glas. Het vocht voor driekwart laten verdampen, de pasta erbij en op je bord Parmezaanse kaas. Recept van Mari Maris, groentebijbel.

we aten er sardientje bij en een flinke had gehakte dille

28FB01CC-1065-46BE-B729-DB0159467560.thumb.jpeg.48488bfff18356a155d870dc898e344c.jpeg

  • Like 2

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...