onnaj Posted July 14, 2021 Share Posted July 14, 2021 Ik heb 2 jaar geleden in Italië roodlof gegeten en we waren meteen verkocht! Echt 100x lekker dan gewone witlof, die tegenwoordig meer zoet dan bitter is. Nu groeit de roodlof echt super, maar vraag me af wat ik er nu verder mee moet doen? Moet ik ze nog gewoon een tijdje door laten groeien en worden ze vanzelf rood? Moet ik ze nog kort door laten groeien, dan dichtbonden en dan later oogsten? Of zou ik ze hetzelfde als witlof moeten behandelen? Dus de wortels in het donker uit laten komen? Heb foto's gemaakt van hoe het er nu bij staat en welke zaden ik heb. Hopelijk kunnen jullie me op weg helpen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrijs Posted July 14, 2021 Share Posted July 14, 2021 Is het een bewuste keuze geweest om al zo vroeg te zaaien en niet te dunnen? Quote De moestuin van Patrijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
onnaj Posted July 14, 2021 Author Share Posted July 14, 2021 (edited) Hoi, Dat is geen bewuste keus geweest, omdat ik niet precies wist hoe of wat. Ik heb ze zelfs al flink uitgedund, maar ze staan nog te dicht op elkaar begrijp ik? Ik had een afstand van 10cm aangehouden, dat had ik ergens gelezen Edited July 14, 2021 by onnaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted July 14, 2021 Share Posted July 14, 2021 Niet dat ik nou een goede roodlof teler ben, want bij mij komen ze nooit op. Maar de bedoeling is de buitenste bladeren oogsten, en dan vormt er in het midden zo’n mooi kropje. Het groen buitenste blad kun je als (onderdeel van gemengde) salade eten, of anders als een soort andijvie. Of roerbakken met een uitje, beetje knoflook, olijfolie. Misschien kun je op die manier ook een beetje uitdunnen. Volgens mij moet je deze soort niet intafelen zoals gewone witlof, maar dat weet ik niet zeker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
onnaj Posted July 14, 2021 Author Share Posted July 14, 2021 Dat ga ik eens proberen! Dat lijkt me nog lekker ook, zo zien ze er in ieder geval uit! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amrutten Posted July 14, 2021 Share Posted July 14, 2021 En wanneer wordt het rood ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MSDG Posted July 14, 2021 Share Posted July 14, 2021 Volgens mij worden ze rood zodra het kouder wordt, maar pin me er niet op vast. Quote Nurture your plants, love your soil, work with nature, respect whatever it gives you. Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdubbelm Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 Wat @MSDG zegt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 Het lijkt mij juist wel dat ze geteeld moeten worden als witlof. Op de foto zie je een witlofachtige wortel met de roodwitte krop er aan. Zoals witlof. Ik heb zelf elk jaar radicchio 'Chioggia' staan, die vormen wel echt een kropje in de tuin, ergens in de vroege winter. Zie hier op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Roodlof Je hebt daar denk ik de "variëteit ontstaan uit een kruising van roodlof met witlof. Dit type wordt als witlof geteeld. De krop is wit met rode punten. Het loof is minder bitter dan van de twee andere soorten." Mijn oogst (foto uit 2016): 1 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted October 11, 2021 Share Posted October 11, 2021 Hoe staan je planten er nu bij @onnaj? 1 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.