Jump to content

Volwassen kiwibessen: Geneva (v) en Ananasnaya (v).


Recommended Posts

Ik maak niet snel reclame voor de Firma Vreeken, maar ze verkopen 360 volwassen kiwibes vrouwtjes: gaat om de rassen Ananasnaya (een iets verouderd Russisch ras, zou wat naar ananas smaken) en Geneva.  Geneva is ook een oud ras, maar van de klassieke rassen één van de vroegste.

 

De planten zijn 10 jaar oud en komen van een kweker in België die het bijltje er bij neergooit.  Waarom is niet bekend, ik zie wel dat de kweker geen vaste installatie voor vorstbescherming (beregening) heeft staan in zijn velden.  Of hij is klaar met de Aziatische fruitvlieg, hoewel professionals die ontwijken door de bessen een paar weken (te?) vroeg te plukken zolang ze nog te hard zijn voor die kl*te vlieg. 

 

Eén plant kost 75 euro,  twee planten van elk ras één is samen 100 euro.   Vreekens logica is echter dat je voor 2 exemplaren van éen ras je 150 euro betaalt. 

 

Zelf neem ik er elk van één af, maar ik sta open voor elk redelijk bod voor de Geneva.  Als je een beetje (zeg de Randstad) in de buurt van Gouda woont, ben ik bereid die daar te leveren.  Ik heb namelijk al 2 volwassen Geneva's staan.   Dus wie heeft interesse in een Geneva?  Je hebt altijd een mannelijke bestuiver nodig zoals mannelijke variant van de Weiki. 

Link to comment
Share on other sites

Ja, ik had het ook gezien. Heb alleen geen bestuiver. Laatste man is door de slakken verorberd deze lente. Was nog klein, en de slakken kwamen telkens op het jonge blad af. Alhoewel de late nachtvorst de eerste uitgroei doodde. En de volgende uitgroei dus de slakken.

Link to comment
Share on other sites

Die slakken zijn echt .................. Kostte mij dit jaar ook al een prijzige Duitse kruising tussen Arguta en Kolomikta (doel was het oogst seizoen te verlengen door al in augustus te kunnen oogsten). 

 

Ik heb twee volwassen Weiki's (>7 jaar, bloeien al meerdere jaren) maar heb ze op twee locaties (aan huis en in de volkstuin) nodig.  Maar ik kan dus wel enthout voor je afnemen als je één van de vrouwtje deels wilt ombouwen.   Ik heb enten nog nooit gedaan maar er staat een goede werkinstructie op dit forum. 

Link to comment
Share on other sites

Enten heb ik dit jaar wel voor het eerst, met appel, gedaan.
Simpele methode met enttang van AliExpress, en te oud hout. Was in mei, toen het enthout al 4 maanden in de koelkast lag. Deel had al knoppen laten vallen en deel was begonnen met uitlopen.
Desondanks is ongeveer 1/3 succesvol geweest.
Ik heb ook een entmes, maar die was ik toen kwijt.

Ik zou komend voorjaar wel wat kunnen proberen te enten. Bedankt voor jouw aanbod.
Denk wel dat het wat moeilijker zal zijn omdat het entmateriaal veel dunner is.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...