Jump to content

Walnoten van omgehakte boom


Walnot
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Bij mij in de buurt is een walnootboom omgehakt (de boom stond naast een heuvel en door een verzakking van de grond was de boom instabiel geworden). Deze walnootboom ligt nu op de grond. Er zitten heel veel groene vruchten aan de boom. Gaan deze noten nog uitrijpen aan de boom? Of kan ik de groene vruchten van de boom plukken en verder in de zon laten rijpen? 

 

De vruchten zijn nu groen met wat kleine bruine vlekjes, en ze zijn al iets zacht en gerimpeld, en kunnen worden ingedeukt met je vinger. Ik heb de groene schil van een walnoot afgehaald (dit ging zonder heel veel moeite, maar hij ging er ook niet vanzelf af). 

 

Hebben jullie adviezen voor deze boom? Kan ik de walnoten gewoon plukken, schillen en drogen? Ik weet dat ze nog niet helemaal rijp zijn maar ik vind het zo zonde om ze maar weg te laten rotten aan de omgehakte boom.

 

Groetjes, 

Lisa

Link to comment
Share on other sites

Er zijn ook recepten met de groene noten, in ieder geval een likeur. Het kan wel dat ze daarvoor dan net te oud zijn.

 

Maar ik denk niet dat je ze als noten kunt eten. Ze zullen waarschijnlijk gaan schimmelen.

 

Zonde is het niet want de noten composteren en geven voeding aan dieren en bodem.

Link to comment
Share on other sites

Hier in het noorden vallen de groene noten met bruine vlekken nu al een aantal dagen van de boom.

Dezen laten we gewoon in de serre liggen en daar drogen ze tot de bolster zwart verdroogt. 

Daarna de noten drogen en dan zijn ze gewoon te eten.

Ik zou dus gewoon zoveel mogelijk noten plukken en de gok wagen. Ik denk dat het goed gaat komen.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Moet je meteen plukken? Anders even een weekje wachten. Als je de bolster er al gemakkelijk af kunt “pellen” zijn ze al een eind op weg. Soms kun je met duim en wijsvinger de bolster al in tweeën breken, dan kan je de noot eruit halen en die verder laten drogen, op een krantje oid. Voor likeur met bolster is het te laat. Er zijn vast andere recepten met jonge walnoten.

 

Maar ik denk dus wel dat de noten nog genoeg afrijpen aan de omgehakte boom.

Edited by appelvrouw

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...