Jump to content

Uit de voorraadkast


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Welke (ingemaakte, gedroogde, ver-jam-de, ingevroren) groenten en fruit eten jullie nu nog?

 

Ik o.a.: zuurkool, erwten uit de vriezer, mosterdkiemen(van zelfgeteelde mosterd), bonen in vele kleuren, maïs (uit een potje), en af en toe een speciaal toetje met frambozen uit de vriezer. En zodra de vorst weer uit de grond is, graven we steeds wat aardperen op.

Link to comment
Share on other sites

Oei, nog heel veel voorraad. Uit mijn hoofd:

Vriezer: boontjes, broccoli, tomatenpuree, koolrabi, rodekool, paprika, diverse kruiden, frambozen/bramen/aardbeien als puree of heel

Pot: Komkommer en Augurk, eigengemaakte appelmoes, jam

Gedroogd: rode peper flakes, diverse kruiden

Overige voorraad: knoflook, uien, aardappelen, walnoten

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Wout, ik heb de knoflook gewoon laten drogen in de open lucht en daarna zijn ze tot strengen gevlochten. Ze hangen bij ons in de garage redelijk koel.

Werkt prima, alleen als het warmer wordt is het uitkijken dat ze niet gaan uitlopen.

Link to comment
Share on other sites

Mijn witte kolen staan in de koude kas in een jute zak en tot nu toe houden ze zich prima. De buitenbladeren verharden en vormen een beschermende laag.

Ik moet er wel bijzeggen dat de kas grenst aan de serre en het er niet hard in vriest.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...