Jump to content

Hoe verkrijg je de donker bruine kleur bij bereiding konijn ?


citroen
 Share

Recommended Posts

Ik vraag me af hoe je aan de donkerbruine kleur bij de bereiding van Konijn komt

Ik heb al geprobeerd er enkele eetlepels donkere Candij suiker bij te mengen ,resultaat nog te licht

 

Hoeveel vocht dienen jullie toe ,juist tot het toegevoegde konijn 1,5 kg onder staat ?

 

Als ik het bereid bij de slager aanschaf ,heeft het die donker bruine kleur die het in feite moet hebben

 

Wie geeft me tips aangaande bereiding konijn 

Link to comment
Share on other sites

Beste Citroen, het zou denk ik kunnen liggen aan het vlees zelf. Meestal is tam konijn veel lichter van kleur en milder van smaak, en wild konijn veel donkerder en sterker van smaak vind ik. Dat heeft o.a. met hoeveelheid lichaamsbeweging en leeftijd te maken, voor zover ik weet.

Trouwens, als je vlees stooft dan raden recepten vaak aan het vlees eerst aan te braden voor kleur en smaak en daarna pas vocht toe te voegen. Misschien dat dat ook helpt om de gewenste kleur te krijgen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...