Goudsbloempje2 Posted July 25 Share Posted July 25 Hier gaan de paprika’s ook goed. Ze staan buiten in pot. Heb nooit eerder zoveel vruchten gehad. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mai Pensato Posted July 25 Share Posted July 25 (edited) @MSDG de uitgroeiduur (# dagen van zetting tot oogstrijp) is bij paprika een stuk langer dan bij tomaat, zeker bij de grotere vruchten. Bij snackpaprikas gaat het wat sneller. Die uitgroeiduur is met name afhankelijk van de temperatuur (en uiteraard daarmee samenhangend hoeveelheid zonlicht). Dat ze wat dicht staan heeft geen of nauwelijks invloed op de uitgroeiduur. Standaard blokpaprikas kunnen ook maar een beperkt aantal vruchten tegelijk grootbrengen. Als er 6-8 vruchten per plant hangen groeit de plant bovenin veel minder snel en worden bloemen afgestoten. Als er een paar vruchten geoogst zijn beginnen groei en zetting weer. Paprika produceert heel erg in zetsels. Dat is 1 van de grote uitdagingen in de professionele paprikateelt en heel anders dan bij tomaat die veel regelmatiger groeit en produceert (iedere week een tros en drie bladeren). Wat voor types/rassen zijn het en wanneer heb je gezaaid? Nog even nagekeken: ik heb zelf 2 rassen grote zoetepunt paprika's: Oranos (geel/oranje) gezaaid 2 feb, gekiemd 8 feb, 2 weken geleden de eerste rijpe geoogst. Palermo (rood) ook 2 feb gezaaid, pas na 14 dagen gekiemd en nu pas de eerste vruchten volledig rood. Edited July 25 by Mai Pensato 2 Quote gefascineerd door alles wat groeit en bloeit 3.000 m2 tuinplezier - siertuin - kasje - groenten - fruit moderne kweektechnieken - hydroponics https://www.instagram.com/maipensatogardening/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
acpronk Posted July 27 Share Posted July 27 Corno giallo Amanda Sweet banana Fakir red Sweet chocolate Jarig Andere sweet chocolate Onbekend, moet label dan opzoeken Sweet palermo 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruderalis Posted Friday at 06:18 PM Share Posted Friday at 06:18 PM (edited) De Paprika’s 🫑 gaan nog steeds lekker, kleine planten maar wel vol met robuuste Paprika’s, nu nog wachten tot ze rood gaan worden, 😎 Edited Friday at 06:19 PM by Ruderalis 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted Saturday at 09:54 AM Share Posted Saturday at 09:54 AM DAt ziet er bij jullie fantastisch uit.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tobias Posted Saturday at 01:10 PM Share Posted Saturday at 01:10 PM Vorig jaar hadden mijn 5 zelfgezaaide yolo wonder paprika planten, die buiten stonden, in totaal maar liefst 1 kleine paprika geproduceerd. Deze was aan de plant gerijpt, maar toen we hem proeften heel bitter, echt niet lekker. Moet ik ze dit jaar, het zijn er nu iets van 3 in totaal dus iedergeval stijgende lijn, langer laten hangen of juist korter? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rorror Posted Saturday at 01:21 PM Share Posted Saturday at 01:21 PM @Tobias Kan je wat meer van de situatie van vorig jaar vertellen. Stonden ze in pot, of in volle grond? Hoeveel uur zon per dag? Hoe was je watergeef regime vorig jaar? Als dit incosistent is geweest of te weinig, heb je kans dat het vruchtvlees niet zo dik wordt en te weinig energie in de vrucht wordt gestoken. En dus ook een mindere smaak krijgt en dus bitterder smaakt. Al heb je dit jaar weer een aantal die bitter zijn, dan gebruiken b.v. met aanbakken/grillen/bbq en met een beetje hymalaya zout. Zout smaakt haalt de bitterheid weg. 1 Quote Gebreksverschijnselen in paprika of pepers 18 gewassen gebreksverschijnselen (english only) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tobias Posted Saturday at 01:41 PM Share Posted Saturday at 01:41 PM @rorror natuurlijkZe stonden in de vollegrond en kregen veel zon, water geven was vorig jaar niet heel constant ben ik bang, maar ze hebben nooit echt droog gestaan. Ook vermoed ik dat ik ze te vroeg heb uitgeplant alleen toen waren er nog geen knoppen dus ik denk niet dat dat er veel mee te maken had.Bedankt voor de tip iedergeval, maar ik hoop dat ze dit jaar wat beter smaken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.