Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2022


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Lees hier het oude topic terug:

 

 

Oh wij gaan lekker eten straks! Loempia's uit de oven! Hebben we al vaker gemaakt, elke keer weer top. Er gaat nu in (uit eigen tuin) : wortel, zwarte rammenas, paprika, kip, ham, EN oesterzwammen :cool:

Niet uit eigen tuin: taugé (wel uit eigen kiempot), wat zonnebloem olie, oestersaus, sojasaus, peper en zout. En filodeeg (Edit: nee, het zijn loempiavellen) natuurlijk.  

 

IMG_5053.JPG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pasta met prei uit eigen tuin, kastanjechampignons, pesto van eigen basilicum (laatste beetje uit de vriezer) en verder zat er nog ricotta en zure room van eigen makelij bij. O en pijnboompitten, die zijn er pas na de foto op gegaan..

 

eten_s.jpg.c4baec9ac80e38ba11e4b8b38409a154.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Fijn een nieuw topic dan kan ik nog even inhalen maar dat hoeft dan alleen maar vanaf 1 januari!

wij aten op

1/1: hartige kaastaart met spekjes, een lading gecarameliseerde ui en oude kaas. 

2/1: gemarineerde in reepjes gesneden Veldsnitsel gewokt met tuinboontjes uit de vriezer, rijst, zoetzuur van eigen maak & sla

3/1: gebakken aardappeltjes met bietjes ( opgegraven uit de kas), sla, omelet met peterselie

4/1: gebakken merlijnrug met in vadouvankruiden gestoofde snijbiet, sla en pompoenpitten met boter en peterselie


En vandaag twee Veldeendenpootjes gestoofd in kippenbouillon met pastinaakjes, knoflook en vijgen en daarbij pasta met tomatensaus, ook uit de vriezer.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Eergisteren hutspot met worst. 

Gisteren pannenkoeken met spek! Gebakken door mij, Peter en Joep, en meteen uit de pan op het bord. Vandaar de wisseling van koks, zo kon iedereen even lekker eten. Net iets teveel gegeten uiteraard... 

Vandaag kip met yakon en wortel en noodles en cashewnootjes. 

 

Morgen pasta met tomatensaus, gehakt, ricotta en een restje pesto. 

 

En dat zijn dan alweer 4 dagen met vlees, we hebben nou eenmaal zoveel heerlijks liggen in onze vriezers. Maar het wordt wel tijd voor een paar keer vega! 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vandaag heb ik een jarige job waarvoor veel uet komt.
Wat salades oa de Turkse paprikasalade, mijn ingemaakte champignons en deze aardappelsalade met zongedroogde cherrytonaatjes (k klus, eens maar nooit meer!) peterselie, gedroogde en verse pepermunt en ik ben spontaan de naam kwijt… waterkers. Fijoeh. Daar heb ik wel even over gedaan erop te komen.

db1586e2c227d4bc6ed6559b4d7076f3.jpg

Kun je raden hoe oud de jarige wordt?!

Hint…!



00cfb3333f6f3ade5b33dee825efd8b5.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Vanavond eigen kip in de soep.

Ik denk dat ik er een gedeelte kippensoep met groente van ga maken en de andere helft arabaşı çorbası. Dat is een rode, pittige en zure kippensoep. Ben ik dol op. Eet je in de winter. Zeg maar jullie erwtensoep, maar dan de Turkse variant.

Link to comment
Share on other sites

Op 6-1-2022 om 18:13, Jorieke123 zei:

kip met yakon en wortel en noodles

Hoe had je de kip met de yakon klaargemaakt?

Wij aten pannekoeken met kinnebakspek en pannenkoek met een prutje van prei, kinnebakspek en tomaten.

Gisteren een hele geroosterde knolselderij en pasta tomatensaus

Eergisteren Chili met bruine bonen en tuinbonen en paprikaas uit de vriezer. Salade erbij:

De dag ervoor omelet met kinnebakspek, gestoofde snijbiet en salade castelfranco een joekel…zie foto

 

Morgen kip..misschien met yakon?

 

93253C22-194F-442D-8E83-5629043F62B6.thumb.jpeg.9bea46e45272c9ea1416ab1b6c008cd8.jpeg

 

  • Like 3

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit recept: https://www.smulweb.nl/recepten/1471719/Yacon-wokschotel  Ik laat die spinazie weg, die heb ik nu niet, en gooi er een andere groente doorheen. Wat ik maar heb. Laatst wat wortel, maar ook bijv. taugé. 

De paprika had ik tot voor kort nog vers, maar nu gooi ik er ook wel diepvriespaprika in. Geroosterd (en dus zacht) of blokjes die ik rauw in had gevroren. :thumbup: Het wordt altijd wel lekker met de knapperige yakon en nootjes en kip en specerijen. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vandaag aten wij ‘het buikje is lente’. Karni bahar uit de oven met eigen eitjes -wel 3!- met pasta saus -hoort niet, maar was over en kon vast- en wat kruiden enzo.
Eigen yoghurt en knof voor de saus.

e3488274722bae781e272d870938fbd5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Focaccia en börek en salade van de 4-jarige. Nogal rustiek gesneden zal ik maar zeggen.

De focaccia heb ik gedipt in mijn ingemaakte pepers gaan vorig jaar. Vanochtend een potje weggegeven en ik vond het zo heerlijk ruiken. Ooohhh had er direct zin in!
Tomaat, knof en alle sperren pepers die ik toen nog had, zitten er in. Het rook heel lekker en de smaak… ik denk dat het mijn beste peper inmaak ooit is. Schaal was leeg geslurpt… dus ik heb een foto van de pot.

d489395ff889ab8c99a781a23ab0eaa7.jpg




b0075b567a9cd66f50ef0de263b6463c.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Wij aten pasta met doperwtjes uit de vriezer, maïskorrels uit de vriezer, een restje ham en een restje roomkaas. Heel goed te eten! 

Gisteren Foe Yong Hai, met uiteraard eieren van onze kippen, een restje wortel, zelf gekiemde taugé, en wat fluweelpootjes. 

Morgen... weet ik nog niet. Een stamppot, denk ik. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

For Yong Hai wat een goed idee! Ik ga morgen meteen aan de taugé maak. Ik heb een bak erwtensoep uit de vriezer gehaald en gegeten met eigen gemaakt roggebrood, Marokkaanse olijven en Veldgrilworst. Een vreemde combi maar goed te doen. Een lekkere Crowdfarming bloedsinaasappel toe.

  • Like 2

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Ooohhhooooohhhh, vanmiddag lekker het restje focaccia met ingemaakte pepers opgesmikkeld. Sjonge zeg, wat kan een mens daar blij van worden. Ook voor het eerst pompoentaart op van @Fre3ke. Lekker!

Zo meteen gekochte kippetjes met gekochte aardappels met eigen kruiden en gepofte knof uit de oven met slaoi met zongedroogde cherrytomaten. Dat ga ik trouwens niet weer doen. Zo veel meer werk terwijl ik ze net zo lekker vind als normaal formaat tomaten.

Wel echt trek… nog even geduld!

Link to comment
Share on other sites

Op 14-1-2022 om 13:07, Jorieke123 zei:

Dit recept

Die wok met yakon zojuist gemaakt en gegeten. Met Veldkipfilé. En wat spinazie uit de kas. Die Chinese 5 kruiden had ik niet maar heb ik in de vijzel gemaakt, go’s wat lekker! Al met al was het een heerlijk gerecht en goed vullend ook. En de yakon was heerlijk, nog knapperig en met de smaakjes van de kruiden, o.a. met o.a. Steranijs, peper en venkel heel smakelijk. Een blijvertje.

 

7844E38D-035E-4C4C-8AA2-CF1B3B16AB3A.thumb.jpeg.de8c89cb04eff900d7629265bedd9e78.jpeg

Edited by appelvrouw
  • Like 4

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

weer de langzaam gegaarde rundersukade gemaakt, nu gelakt met zacht ingekookte fond met gembersaus, sinaasappelsap, schilletje, kweepeerjam

weinig werk, veel genot

kan met allerlei aardappel/groenten/rijst

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Chinees gekookt. IHad ik van het weekend een bouillon voor gemaakt voor the ‘clear white sauce’. Dacht dat ik dan vandaag niet lang bezig zou zijn. Ik heb 3 uur in de keuken gestaan… Vandaag kip gemarineerd en sticky sauce gemaakt https://www.kitchensanctuary.com/crispy-sesame-chicken-sticky-asian-sauce/

Was heerlijk! Blijvertje dus.
Zwarte rijst, mie met eigen prei. De groenten gewokt en de clear white sauce afgemaakt. Poeh. Ik zit proppievol. De beukenzwammetjes vind ik het lekkerst met de witte saus. Volgende x maak ik daar minimaal 3 x de hoeveelheid van.

Link to comment
Share on other sites

Gisteren spaghettipompoen die 3 maanden heeft nagerijpt achter een raam op het westen op een onverwarmde zolder. Grappig, maar geen blijvertje denk ik, vrij vlak van smaak. Met een goed gekruide en pittige tomatensaus, wat salie en mozzarella was het wel een smakelijk geheel zonder al te veel koolhydraten.

 

M'n eigen pepperflakes van gefermenteerde habanero's voegen echt goede pit toe met een half theelepeltje. :)

Nurture your plants, love your soil, work with nature, respect whatever it gives you.

 

Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.