Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2022


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Lees hier het oude topic terug:

 

 

Oh wij gaan lekker eten straks! Loempia's uit de oven! Hebben we al vaker gemaakt, elke keer weer top. Er gaat nu in (uit eigen tuin) : wortel, zwarte rammenas, paprika, kip, ham, EN oesterzwammen :cool:

Niet uit eigen tuin: taugé (wel uit eigen kiempot), wat zonnebloem olie, oestersaus, sojasaus, peper en zout. En filodeeg (Edit: nee, het zijn loempiavellen) natuurlijk.  

 

IMG_5053.JPG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pasta met prei uit eigen tuin, kastanjechampignons, pesto van eigen basilicum (laatste beetje uit de vriezer) en verder zat er nog ricotta en zure room van eigen makelij bij. O en pijnboompitten, die zijn er pas na de foto op gegaan..

 

eten_s.jpg.c4baec9ac80e38ba11e4b8b38409a154.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Fijn een nieuw topic dan kan ik nog even inhalen maar dat hoeft dan alleen maar vanaf 1 januari!

wij aten op

1/1: hartige kaastaart met spekjes, een lading gecarameliseerde ui en oude kaas. 

2/1: gemarineerde in reepjes gesneden Veldsnitsel gewokt met tuinboontjes uit de vriezer, rijst, zoetzuur van eigen maak & sla

3/1: gebakken aardappeltjes met bietjes ( opgegraven uit de kas), sla, omelet met peterselie

4/1: gebakken merlijnrug met in vadouvankruiden gestoofde snijbiet, sla en pompoenpitten met boter en peterselie


En vandaag twee Veldeendenpootjes gestoofd in kippenbouillon met pastinaakjes, knoflook en vijgen en daarbij pasta met tomatensaus, ook uit de vriezer.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Eergisteren hutspot met worst. 

Gisteren pannenkoeken met spek! Gebakken door mij, Peter en Joep, en meteen uit de pan op het bord. Vandaar de wisseling van koks, zo kon iedereen even lekker eten. Net iets teveel gegeten uiteraard... 

Vandaag kip met yakon en wortel en noodles en cashewnootjes. 

 

Morgen pasta met tomatensaus, gehakt, ricotta en een restje pesto. 

 

En dat zijn dan alweer 4 dagen met vlees, we hebben nou eenmaal zoveel heerlijks liggen in onze vriezers. Maar het wordt wel tijd voor een paar keer vega! 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vandaag heb ik een jarige job waarvoor veel uet komt.
Wat salades oa de Turkse paprikasalade, mijn ingemaakte champignons en deze aardappelsalade met zongedroogde cherrytonaatjes (k klus, eens maar nooit meer!) peterselie, gedroogde en verse pepermunt en ik ben spontaan de naam kwijt… waterkers. Fijoeh. Daar heb ik wel even over gedaan erop te komen.

db1586e2c227d4bc6ed6559b4d7076f3.jpg

Kun je raden hoe oud de jarige wordt?!

Hint…!



00cfb3333f6f3ade5b33dee825efd8b5.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vanavond eigen kip in de soep.

Ik denk dat ik er een gedeelte kippensoep met groente van ga maken en de andere helft arabaşı çorbası. Dat is een rode, pittige en zure kippensoep. Ben ik dol op. Eet je in de winter. Zeg maar jullie erwtensoep, maar dan de Turkse variant.

Link to comment
Share on other sites

Op 6-1-2022 om 18:13, Jorieke123 zei:

kip met yakon en wortel en noodles

Hoe had je de kip met de yakon klaargemaakt?

Wij aten pannekoeken met kinnebakspek en pannenkoek met een prutje van prei, kinnebakspek en tomaten.

Gisteren een hele geroosterde knolselderij en pasta tomatensaus

Eergisteren Chili met bruine bonen en tuinbonen en paprikaas uit de vriezer. Salade erbij:

De dag ervoor omelet met kinnebakspek, gestoofde snijbiet en salade castelfranco een joekel…zie foto

 

Morgen kip..misschien met yakon?

 

93253C22-194F-442D-8E83-5629043F62B6.thumb.jpeg.9bea46e45272c9ea1416ab1b6c008cd8.jpeg

 

  • Like 3

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit recept: https://www.smulweb.nl/recepten/1471719/Yacon-wokschotel  Ik laat die spinazie weg, die heb ik nu niet, en gooi er een andere groente doorheen. Wat ik maar heb. Laatst wat wortel, maar ook bijv. taugé. 

De paprika had ik tot voor kort nog vers, maar nu gooi ik er ook wel diepvriespaprika in. Geroosterd (en dus zacht) of blokjes die ik rauw in had gevroren. :thumbup: Het wordt altijd wel lekker met de knapperige yakon en nootjes en kip en specerijen. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...