Mellie Posted June 15 Share Posted June 15 In het kader van vriezer leegmaken, kwam ik een zak met voorgesneden paprika en diverse soorten courgette tegen. Leuk! Ik heb dit jaar geen gele bedacht ik me nog. Vanavond courgettesoep uet met verse lavas. En… de quiche van gisteren waardige kennelijk nog niet gaar was. Stom! Ik had hem sochtends gemaakt wegens tijdgebrek voor de avondvierdaagse. Bleek hij te kort in de oven te zijn geweest. Snel wat eitjes met worst gebakken. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted June 21 Share Posted June 21 Stamppot van aardappelen met Soester knollen, snijbiet en knoflook uet, en een gehaktbal. Super lekkere maaltijd, voor herhaling vatbaar. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted June 21 Share Posted June 21 Tja, iets wat uit Soest komt is altíjd goed, Arja! 😊😉 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 22 Share Posted June 22 Gisteren tomatensoep. Ben restjes inmaak aan het opmaken als start van het nieuwe seizoen. Het diner kreeg daardoor Italiaanse thematiek. 3 broden gebakken, waaronder 1 focaccia. Ik had bruschetta met verse knoflook en basilicum uet, de tomaten niet, tapenade met zongedroogde tomaten en verse knoflook uet met een flinke scheut olijfolie. We hadden ook reepjes aubergine die ik vorig jaar heb ingemaakt. Ook heel lekker. Ik had paar weken terug roomboter gemaakt. Daarvan had ik gisteren weer kruidenboter gemaakt met verse knof en andere kruiden uit de tuin. En dan soep. Vanmiddag restje focaccia gegeten als ontbijt. Vanavond restje soep met grote pastasalade waar ongetwijfeld heel veel knoflookpasta in zit en veel rijpe tomaten. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted June 22 Share Posted June 22 Sla, tuinboontjes en krielaardappeltjes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted June 22 Share Posted June 22 Zelfde prak als gister, man wat is dit lekker! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 22 Author Share Posted June 22 Deze aardappelsalade: https://www.eefkooktzo.nl/aardappelsalade/ met bijna alles uit eigen tuin. Vorige week al eens gemaakt en hij beviel zo goed dat het recept nu in de map gaat Ik deed er trouwens ook nog wat gerookte kipfilet door, en hele jonge doperwtjes. 3 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 24 Share Posted June 24 Ik at eigen eitjes met de eerste 2 kil biber pepers. Nog geen hitte helaas, maar dat is altijd zo. De kindeeen hadden pannenkoeken met 3 soorten zelfgemaakte jam. Diner was risotto met eigen parmezaan uit de vriezer en salade uet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted June 24 Share Posted June 24 verse tuinboontjes met uitgebakken spek, uitjes en creme fraiche Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted June 24 Share Posted June 24 Een bak aarbeitjes…mét slagroom. Enne…..ik doe er dan ook nog suiker op! 😋😊🍓 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 24 Author Share Posted June 24 Misschien moet je zoetere aardbeien zetten Jootje Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 25 Share Posted June 25 Misschien moet je zoetere aardbeien zetten Jootje Ohoohooooohhhh het ruikt zó lekker! Ik heb de rabarber eerst voorgegaard in een laagje vlierbloesemlimonadesiroop. Toen uit de oven terwijl ik het kruimeldeeg maakte. Per ongeluk een paar stukjes geproefd van de gare rabarber. Mmmm, ik denk dat ik dit in mijn eentje opeet. Ik heb voor de taart trouwens alleen champagne rabarber gebruikt. Voor de compote alle soorten. En ook cig köfte voor bij de borrel met veel groen uit de tuin en eigen tomatenpuree erin en zelfgemaakte granaatappelmelasse uit Turkije. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swa Posted June 25 Share Posted June 25 Kersen+frambozen sapje. Spaghetti met vorig jaar ingevroren tomatensaus. Soepje van erwtjes, sla, aardappel, Aziatische koolblaadjes (waarvan de naam effe niet wil bovenkomen), uitjes, en een paar kruiden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lia56 Posted June 26 Share Posted June 26 @Mellie ik kan de taart bijna ruiken... heerlijk! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 26 Share Posted June 26 @lia56 het was zo snel op dat ik er een beetje van stond te kijken. Je kon alleen helemaal nada proeven van de vlierbloesem limonadesiroop wat ik toch wel heel zonde vond. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marinke Posted June 26 Share Posted June 26 De eerste (en enige) oogst van rabarber dit jaar, daar een heerlijke amandelmeelcake mee gemaakt. Nog een restje aardbeien en sperziebonen in een salade verwerkt met verse kruiden uit de tuin. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanne heijmans Posted June 27 Share Posted June 27 Vanavond sla,komkommer salade,en gebakken aardappeltjes , allemaal uet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted June 27 Share Posted June 27 (edited) Biet van 375 gram. En zijn jonge broer van 200 gram. Uit dezelfde zaadkluwen. Het resultaat van wat ik via dit forum heb geleerd: niet uitdunnen. Edited June 27 by fre3ke 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanne heijmans Posted June 28 Share Posted June 28 Vandaag komkommersalade,en aardappeltjes helaas de bloemkool uit de supermarkt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted June 29 Share Posted June 29 Quote 3 x per dag salade en hij voelt zich hartstikke fit! Ik blijk tarwe (en rauwe groente) slecht te verteren en eet nu als lunch dikke groentesoep met een ei erdoor. Heerlijk! Een pan voor 3 dagen, met 250 gram groente per portie. Voel ik me ook veel beter bij 😋 Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 29 Share Posted June 29 Zo zie je maar wat al die groente voor je doet @speets Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 29 Share Posted June 29 Ik heb mijn eerste kopje gembermunt thee gedronken. Grappig, smaakte precies zoals de naam al deed vermoeden. Naar gember en pepermunt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeanne heijmans Posted June 29 Share Posted June 29 (edited) Nieuw Zeelandse spinazie met nieuwe aardappels, gehaktbal niet uit eigen tuin,wel de eitjes erop tenminste van de kipjes Edited June 29 by Jeanne heijmans Toevoeging Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arja Posted June 29 Share Posted June 29 Ik staarde deze rakker aan, hij staarde terug, maar inspireerde me niet. Dus bakte ik pannenkoeken en at ze op met uitzicht op de moestuin, en manlief gooide doperwten uet en rucola uet en tomaten op zijn pannenkoeken. We hadden al eerder geconstateerd dat zijn combinaties soms wat eh, avontuurlijker zijn dan de mijne. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted June 30 Share Posted June 30 We hadden al eerder geconstateerd dat zijn combinaties soms wat eh, avontuurlijker zijn dan de mijne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.