Jump to content

Nieuw jaar, nieuwe moestuin


Moesje2021
 Share

Recommended Posts

Hallo Medemoestuinders,

 

Na een vele tips hier vandaan gehaald te hebben en me een poosje terug te hebben aangemeld, hier mijn moestuin verhaal.

 

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met het zaaien van diverse groenten/fruit. Ondanks dat er niet veel plek was een leuke eerste ervaring opgedaan en toch nog een paar tomaatjes kunnen oogsten, en enkele aardbeitjes.

 

Het jaar daarna ben ik verhuisd naar een huis met een tuintje waar ik een plekje had gebombardeerd tot moestuin (die telkens ietsjes groter werd). Zelf een mini kasje gebouwd voor de pepers en (struik)tomaten. Komkommers, tomaatjes, pepertjes, courgettes en heel veel aardbeitjes kunnen snoepen. Eén jaar echt een geweldige komkommer oogst gehad, zoveel dat uitdelen met gemak kon (en dat van 3 plantjes😊)

 

Na deze mooie moestuin ervaring ging ik na een aantal jaar weer verhuizen en samenwonen. Nu een grotere tuin en kan ik een gedeelte gaan gebruiken voor de moestuin van ongeveer 8 x 3,5 m. Afgelopen zomer heb ik een moestuintje kunnen creëren door er wat planten uit te halen (en verplaatsen als ze mooi waren 😉) en bakken te maken van oude planken. In deze 3 bakken en in het mini kasje hebben we courgette, pompoen, aardbeien, boontjes, rucola, komkommer, prei en diverse kruiden gezet. Tot zover seizoen 2021.

 

Op naar seizoen 2022 (waar ik heel veel zin in heb!) de moestuin zal zijn vorm gaan krijgen. Er komt een kas te staan van 2 x 2 m (Burford 66). Hier zullen tomaten, pepers en paprika in gekweekt worden en natuurlijk als een fijn droog plekje om te zaaien, verspenen, verpotten en groeien van o.a. komkommer, courgette, pompoen, sla, rucola, bonen/peultjes, knoflook, uien, kolen en aardbeien.

 

Groetjes Moesje2021

 

Hieronder de indeling zoals het (waarschijnlijk) zal worden:

plattegrond.thumb.JPG.48a8a650e74535cda7d07809e4dd7612.JPG

Edited by Moesje2021
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
  • 3 weeks later...

Zo we zijn inmiddels 2 maanden verder. Als eerste bedankt voor alle welkom heten.

 

Bij deze een update over de moestuin. Deze is nog steeds niet klaar 😅 maar er is al wel veel gebeurd. De tuin is leeggemaakt (planten, ornamenten etc) wat een klus was dat.

 

Inmiddels is de kas ook binnengekomen en hebben we deze in 2 weekenden opgezet. Wat ben ik daar blij mee 😄

Nu alle vaste onderdelen staan is goed te merken dat ondanks dat je meet, het stukje grond toch net iets kleiner is dan gehoopt, de aardbeien gaan toch niet helemaal passen. Maar daar vinden we wel weer een oplossing voor.

 

Nu kan ik mooi verder met het hout bestellen voor de rest van de moestuin en de bakken gaan maken. Deze zal ik moeten opvullen maar ik weet alleen nog niet zo goed met wat… Compost of tuinaarde of potgrond of ?  De bak zal 22 cm hoog worden en staat op de tuinaarde (die er al ligt), hier bovenop zal dan de opvulling komen. Nog maar eens in gaan verdiepen want de plantjes moeten niet verbranden door teveel mest, maar wel een goed seizoen krijgen. In het najaar is mijn compost denk ik wel aardig gereed om er een laagje bovenop te doen.

 

Dit heerlijke weer geeft wel echt de moestuin en lente kriebels.. I Love It

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.