Jump to content

Tomatenplantjes staan al zeker 3 weken stil


Recommended Posts

Ik heb een week of 3 mn tomatenplantjes in grotere potjes (tray van perkplantjes gezet) en sindsdien staan ze stil in de groei.....ze staan er prima bij, maar groeien? Volgens mij zijn er in totaal 2 blaadjes en misschien 1cm aan hoogte bijgekomen verspreid over 7 plantjes.

 

Ze staan de gehele dag in een koude kas op circa 1m boven de grond, en de rest groeit prima, op de paprika na, die staat ook stil.

 

Staan ze mogelijk stil doordat het 's nachts toch nog te koud is? Ik heb helaas geen geschikte vensterbank in huis (te warm of te weinig zon).

Link to comment
Share on other sites

Ik hoop dat deze duidelijk genoeg is. Ze lijken t prima naar hun zin te hebben, er verwelkt in ieder geval niets en die linksonder is dus wel ietsje gegroeid als enige, maar er gebeurd gewoon al weken helemaal niets. De 2 plantjes die nog in de oorspronkelijke bak staan maar destijds, echt nog te klein waren om te verpotten, staan al die op dezelfde plank en hebben deze 6 plantjes ondertussen ingehaald.

 

Ik dacht eerst bijkomen vd shock, maar 3 weken?

IMG_20220517_170356.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
Posted (edited)

Ja dat lijkt me het probleem wat @rorror aanhaalt, geen voeding, heb je toevallig wat potgrond en iets grotere potjes ? Verpotten en dan zijn ze binnen de week vertrokken (dat is de beste manier, je maakt dan ook meer wortels aan), deze lijken klein en zijn half gevuld ?. Als je evenwel toch verkiest om bij te mesten, hou het op halve aanbevolen hoeveelheid, bij teveel ineens krijg je weer andere effecten.

Edited by redzebra
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...