Jump to content

Ananaskers vragen


Vlavlip
 Share

Recommended Posts

Kan ik zaad oogsten, en zo ja, hoe?

 

Ik kom momenteel om in de bessen.....ik geef continu handjes weg en eet zelf elke dag minstens een handje, maar ondanks dat groeit t aantal lampionnetjes onder 1 vd struiken waar je bijstaat terwijl de struik maar blijft groeien en nieuwe blijf maken. Kan ik er jam of iets mee maken? Ik kan erg weinig vinden en ben bang dat enkel de bessen met geleisuiker wel heel erg zoet gaat worden.

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat je de zaden in de besjes kunt laten drogen. Zo verspreidt hij zich namelijk. Het verdroogde lampionnetje is uiteindelijk alleen nog een skelet, dat rolt door de tuin, en de zaadjes vallen uit het verdroogde besje. 

 

Voor recepten misschien een chutney, of een zoetzure saus of ketchup? Het is een nachtschade-gewas dus ik zou bij zoete tomaten aanhaken. Misschien is ook sorbet-ijs lekker.

Link to comment
Share on other sites

@woldistel normaal voeg ik bij zoete fruitsoorten appel toe, maar ik heb vorige week even een mini prutje met appel gemaakt en was geen fan. Aan pectine kopen had ik niet gedacht, maar heb t dan ook nog nooit hier gezien in de supermarkten. We hebben echter ook een natuurwinkel en een berg toko's, misschien dat die het hebben. Dank je.

 

@fre3ke besjes genoeg! Ik heb een prutje met appel geprobeerd ivm de pectine, maar dat vond ik niet lekker. Ik zal eens tomaat proberen zodra ik dat in huis heb. Dank je.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...