Jump to content

Mu's moestuin


MuMu
 Share

Recommended Posts

Nou dan ook maar eens mijn moestuintje laten zien. Ik heb hem nou sinds september 2011 en ben een echte newbie. Ik kreeg de tuin zwaar verwaarloosd:

130341331566542.jpg

243711331566598.jpg

Brandnetels tot je oksels, weggerot hout, stenen, plastic en andere rotzooi lagen er in verstopt (ik ben nog steeds aan het wachten tot ik tegen een lijk aanschep )

 

Vorig jaar in de laatste mooie zomerdagen hard gewerkt en de tuin vrijwel helemaal schoon gekregen. Wat een werk was dat zeg. Inmiddels helemaal verslaafd geraakt aan het moestuinvirus. Ik heb momenteel een koopverbod die ik nog dagelijks overschrijd Ik heb zoveel zaden gekocht dat het nooit allemaal gaat passen en lukken haha. Maar goed. Eerst had ik grootste plannen, maar ik ga nu eens het eerste jaartje gewoon lekker aankijken hoe alles loopt.

 

Hoe mijn tuintje er nu bij ligt:

499911331566720.jpg

311661331566756.jpg

 

 

Het gedeelte wat ik probeer te negeren maar wat me erg gefrustreerd maakt: 571511331566796.jpg

677021331566852.jpg750711331566889.jpg

 

Heel veel onkruid, takken en riet. Ik krijg het niet goed schoon. Grrr.

 

Maar goed, het moestuinseizoen is begonnen en ik heb er zin in!!

Link to comment
Share on other sites

Jemig, wat een verschil zeg, tussen vóór en ná, lijkt wel een andere tuin! Je buren zullen er ook wel blij mee zijn En geweldig dat er een kas op staat!

Succes met die rotstukken.... !

Link to comment
Share on other sites

Daar moet je wel veel voldoening van hebben als je die plaatjes van voor en na zo naast elkaar ziet. En dat stuk met riet en onkruid gaat je ook wel lukken....gewoon verstand op nul en stukje bij beetje stug doorgaan

 

Straks als alles er mooi bij staat te groeien en je oogst zichtbaar is....heb je weer mooie voor en na plaatjes!

 

Succes

Link to comment
Share on other sites

De buren zijn inderdaad blij, kreeg vanmiddag nog te horen dat te tuin er in jaren niet zo goed heeft uitgezien dus dat is wel fijn om te horen.

 

@Rantje: Ik wil heel veel zaaien ik heb ook al 30 aardbeienplantjes........ Ik wil eigenlijk van alles wat proberen zodat ik het allemaal kan meenemen. Alhoewel als ik weer opnieuw zou beginnen zou ik me focussen op een aantal groente richten. Helaas heel erg last van konijnen, ratten en woelmuizen. Ben benieuwd hoe dat gaat worden. Mijn uienloof is al lekker weggeknaagt.

 

Bij de slootkant moet ik even kijken hoe ik het ga aanpakken. Vooral met de takken, want je trekt heel de grond/slootkant kapot. Ik kreeg hier al de tip om aan de bovenkant kruisjes er in te zagen zodat het zou doodrotten.

Link to comment
Share on other sites

Ja het is lastig kiezen hè...maar joh alles op zijn tijd en wat dit jaar niet lukt kan je volgend jaar ook proberen natuurlijk!

 

Wel vervelend met die beestjes. Ik heb daar geen last van, hoop dat het zo blijft ook

 

Met die sloot kan ik je ook niet helpen, misschien ook dat bedekken met karton of worteldoek? Is ergens een draadje van. Maar riet ga je niet echt wegkrijgen denk ik.

 

maar je hebt wel al een geweldige voorruitgang gemaakt en daar moet je van genieten En die aardbeien zijn natuurlijk lekker, ik heb niet zoveel plantjes, weet niet waar ik ze laten moet hoor

Link to comment
Share on other sites

Pfoeh wat een werk! Wij hebben vorig jaar een stukje gras toegevoegd aan onze veel te grote moestuin. Vorige week ging ik voor het eerst weer naar de tuin.. OVERAL GRAS! De moed zakte me in de schoenen.. maar dan zie ik jouw brandnetels en krijg ik er spontaan weer zin in

Mijn naam is haas!

Link to comment
Share on other sites

Die haas toch.

 

Maar wat heb je een werk verricht zeg. Echt netjes hoor. Logisch dat de buren daar wat van zeggen

Die brandnetel kan je nog gebruiken voor de gier. Heeft dat ook nog nut.

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Nou ik kan je zeggen als je tegen zoveel brandnetels en wortels die helemaal vast zaten (ze zeggen dat de tuin er 2 tot 3 jaar zo bijgelegen heeft) je het alleen maar heeeeeeeel ver weg wilt hebben en nooit meer wilt zien Niets brandnetelsoep of andere dingen ik heb het afgevoerd.

 

Met die beesten heeft het denk ik weinig zin om er iets tegen te doen en moet je gewoon geluk hebben. Er zat ook al een woelmuis in mijn kas. Ze komen er toch wel in als ze willen Dat is wel jammer. Ze zeggen op de tuin dat het vooral ook ratten zijn, bah.

 

Ach ja ik ga gewoon een jaartje kijken hoe het gaat lopen allemaal. Ik heb nu al een aantal dingen voorgezaait. Veel verschillende soorten tomaten voor in de kas, paprika, peper, de aubergine van de wedstrijd, meloen, prei (weinig vertrouwen in), bloemkool en in de tuin zelf wortels, ui en knoflook.

 

Nou mag het zonnetje lekker gaan schijnen van mij, maakt alles toch een stuk vrolijker dan dit grijze weer!

Link to comment
Share on other sites

Vandaag weer een lekkere dag gehad op de tuin. Heerlijk weertje!

 

Ik heb een stuk bij de slootkant en achter de kas zo veel mogelijk onkruid en wortel vrij te krijgen. Ben weer van alles tegengekomen waaronder kerstballen stukken glas en nog meer troep.

 

2012-03-21-1330101332354133.342012-03-21-1471241332354173.03

 

Een even een impressie hoeveel wortels er wel niet zijn:

 

2012-03-21-1469431332354211.56

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...