Jump to content

Lonicera caerulea (Honingbes)


hansm
 Share

Recommended Posts

Ik denk niet dat de smaak beter wordt. Het is een bes met veel smaak, maar weinig suiker. Je moet dus suiker toevoegen om de smaak op te halen. Zonder suiker overheerst het zuur.

 

Met suiker vind ik ze lekkerder dan bijvoorbeeld rode bessen. Voller van smaak, minder citroenzuur, meer looizuur. Ook lekkerder dan appelbessen. Maar niet zo lekker als de zwarte bes 'Ben Sarek'. Maar smaken verschillen.

 

Het probleem bij de inmaak is wel dat je ze moet invriezen totdat je ze verwerkt, want de oogst is erg verspreid.

 

Het schijnt dat de Canadese rassen beter zijn om zo te eten, maar die bessen zijn nog onrijp momenteel.

 

Link to comment
Share on other sites

Smaak is per ras erg verschillend, Silginka en Aurora zijn lekker om zo te snoepen. Hier in onze regio halen we niet erg hoge brix waarde we oogsten vaal al bij 12 brix sommige rassen lukt wel wat hoger. In Canada oogsten ze pas bij 18 brix daar rijpen ze hoogzomer in juli, je hebt dan een zoete' knapperige' bes die heerlijk smaakt. Hoop dat we dit jaar wat zoetere bessen krijgen doordat ze nu later rijpen. In vergelijking met ander fruit is het dus nog best zoet waarden vergelijkbaar met een druif.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...