Jump to content
Sign in to follow this  
Glenns-Peppers

De peper kweek, 2012

Recommended Posts

Proberen wat Noekepoek heeft gedaan??

Denk niet dat ik daar ooit aan kan tippen. Maar wil de plantjes, gezien de waarschijnlijk eventuele harde tijden die ze tegemoet zullen gaan (deel komt bij diverse vrinden in hun zonovergoten vensterbanken te staan bij gebrek aan zon bij mij...), en gezien voorgaande resultaten, zeker door slechte verzorging (en toch die pepers als een dolle pepertjes maken aan hun schamele iele takjes ),

veel te veel komma's een extra buffertje proberen te geven...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe Erny, zeg nooit nooit! Als je iets echt wilt, zal het je ook echt lukken ook.

Mischien wel met vallen en op staan, maar het zal lukken!!!

Ik had zelf ook nooit verwacht dat ik pepers zou gaan kweken op dit formaat. Maar nu gebeurd het echt wat ik opzich best spannend vind haha..

 

Mja even over de plantjes!!

De pepers, paprika's, aubergines en courgette staan erg goed in bloei!

Overal zijn bloemen te zien erg mooi.

 

De tripsen zijn eruit maar hebben een aardige schade achter gelaten.

Vooral bij de paprika's.

 

Ook heb ik vrijdag de planten van de kas naar de nieuwe verwarmde tunnel verplaatst. Omdat er in de kas op die plek deze week rozen komen te staan.

Als de nacht tempraturen wat hoger worden dan kunnen de plantjes naar de peper tunnel.

 

Naja hier zijn weer wat foto's van de pepers!

 

img3678h.jpg

Fatalii

img3703sg.jpg

Lemon Drop

img34051.jpg

Bhut Jolokia

img36441.jpg

De Adoptie Jalapeno

img36461.jpg

Bulgarian Carrot

img37111.jpg

Een rode cayenne bloem!

img36641.jpg

Encarsia biologische bestrijding (je ziet de eitjes op de foto in het rondje van het kaartje)

img37511j.jpg

Een overzicht, 2 x 46 meter.

 

Tot snel!

 

Glenns Peppers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Glenn,

 

Ik heb zojuist het filmpje op je website bekeken.

Moest wel een beetje lachen hoor, je ziet de tranen gewoon in je ogen

springen van de pittigheid. Insane!

Heb je die saus daarna nog wel eens gegeten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb een vraag voor je Glenn,

ik heb twee weken geleden peper gezaaid, ik zie nog niks!

Wat doe ik verkeerd?


Er zijn zoveel dingen die belangrijk zijn in het leven, mijn tuin is daar een ding van.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Jeannette! Hier ben ik weer.

Ik had heb het wat drukker gekregen en aangezien ik op meerdere fora's zit, kom ik soms niet toe aan de andere.

 

Maar ja ik eet de saus nog bijna dagelijks. En heb daarom ook dagelijks een probleem na het drinken van koffie in de ochtend

Maar de smaak is echt heel lekker.

 

Ik zelf ga binnenkort een sauzen lijn uit brengen, hoe binnenkort binnenkort is weet ik ook nog niet.

Maar ze komen er aan.

En deze sauzen lijn zal lekker gevarieerd worden van lekker mild tot vurig extreem pittig!

 

@ Ruitertje,

Waarschijnlijk doe je niks verkeerd. Veel peper kwekers laten hun zaadjes eerst 24 uur weken in een glas water.

Dit doen ze zodat het zaad makkelijk openbreekt zodra de eerste wortel eruit wilt komen.

 

Als je een chinense soort hebt dan is het helemaal niet gek dat je zo lang moet wachten. Op sommige soorten heb ik wel 3 tot 4 weken gewacht.

Terwijl de annuum soorten meestal na 1 a 2 weken zeker wel op komen.

 

Voorbeeld van Chinense :

 

Adjoema,

Madamme Jeannette,

 

Voorbeeld van Annuum :

 

Paprika,

Cayenne,

 

Dus waarschijnlijk nog even geduld!

 

Ook heb ik weer een hele reeks aan foto's hier zijn ze!

 

25 April :

 

paprikae.jpg

Paprika Golden Summer, volop in de bloei!! Maakt echt enorm veel paprika's aan.

 

paprikabanana.jpg

Paprika Banana, het zelfde verhaal. Bloeit ook super hard met vele vruchten.

 

cayennebloem.jpg

Een Rode Cayenne bloem.

 

cayenneroodnietrijp.png

De Rode Cayenne die nog groen is.

 

img4021c.jpg

Overzicht, alle annuum's zijn verhuist. Vrijdags komen de chinense aan de beurt!

 

ekbloemkool.jpg

EK Oranje bloemkool!!

 

mg4056.jpg

Mad Dog's Revenge!! 1.000.000 Scoville extract.

Had ik gekocht om sauzen mee aan te scherpen. En het werkt super! Hier ga ik vrijdag ook een smaaktest filmpje van maken.

 

29 April :

pepers29042012incaredro.jpg

Inca Red drop plantjes, hele mooie en compacte plantjes!

 

pepers29042012madammeje.jpg

Madamme Jeannette vrucht.

 

pepers29042012hungarian.jpg

Hungarian Yellow Wax vruchten.

 

pepers29042012peperinfi.jpg

Infinity peper plantjes.

 

pepers29042012peperpad.jpg

Een rijtje met Capsicum Annuum.

 

pepers29042012peperpad2.jpg

Bahamian Goat en 7-Pod SR Strain

 

pepers29042012bhutjolok.jpg

Bhut Jolokia bloemen.

 

pepers29042012birdeyede.jpg

Bird Eye Demon vrucht met zwarte verkleuring.

 

pepers27042012biobestri.jpg

Orius in de fles!

 

pepers27042012tunnelvol.jpg

Overzicht, hier en daar nog wat ruimte. Dus ga weer bij zaaien!

 

pepers29042012romanesco.jpg

Romanesco bloemkool, erg mooie kolen!

 

9 Mei :

 

pepers06052012lemondrop.jpg

Lemon Drop beauty! Echt een mooie plant, mooi groei wijze en mooie bloemen!

Ben erg benieuwd hoe deze weer gaat smaken.

 

pepers06052012cayennepo.jpg

Cayenne, beetje misvormd door de trips die er toen nog in zat. Maar in de saus zie je daar niks van terug!

 

pepers06052012hungarian.jpg

Hungarian Yellow Wax, dit pepertje heb ik gister geplukt om te kijken hoe de zaden eruit zagen. En ja hoor het is bijna zo ver!

Wat een lekker smaak. Mooie dunne vruchtewand die volgends mij perfect is om gerookt te worden.

 

pepers06052012trinidads.jpg

Hier zijn de Trinidad Scorpion Morouga! ze gaan erg lekker

Trinidad Scorpion is vorig jaar verkozen tot nieuwe pittigste peper ter wereld!

 

pepers06052012madammeje.jpg

Als het goed is word dit een madamme jeannette, heb nog een raar 50/50 gevoel. Maar volgends de leverancier moet dit hem echt zijn.

 

pepers06052012rooktonch.jpg

De rook-ton! Ik ga hem nog wat bij schuren zodat het roest een beetje weg is. Maar voor de rest een prima ding die super werkt.

 

Ook ga ik de Hungarian Yellow Wax pepers inmaken. En daarna in azijn-suiker-water in potjes doen.

Deze komen uiteraard ook in de webshop te staan!

 

Mocht iemand nog goeie tips of ideen hebben hoor ik ze graag.

 

Mvg Glenns Peppers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erg leuk om dit te volgen

 

Hoe heb je die bloemkool zo oranje gekregen ?


met vriendelijke groet, Rubo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Dennis en Rubo,

 

Hebben jullie ooit het wortel verhaal gehoord?

 

De wortels die wij nu hebben en oranje zijn. Zijn toen der tijd voor Willem van Orangje vereedelt.

Je kant dat ook doen door middel van met bepaalde stofjes te spelen.

 

Maar deze bloemkool is gewoon te koop in de duitse zaden handel. En die duitser denk niet echt aan Oranje met EK dus vaak ook niet aan het commerciele gedeelte.

Nu denk ik kwa kolen ook niet commercieel. Aangezien me pepers dat soort tak van sport is.

 

Gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glenn man, ik heb me echt tranen met tuiten gelachen om dat droogkomische briljantje op Youtube. Dat gaat groot worden hoor. Als het met de peperkweek niet lukt hoop ik op een glansrijke tv-carriere.

Bij "nou ben ik toevallig geen hartpatient.." had ik echt even een zakdoekje nodig.

 

 

Ga zo door

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Sokrates, hahaha bedankt!

Dat vind ik tof om te horen.

 

En het erge voorruitzicht is, dit ga ik ook doen met een hele peper van de Trinidad Scorpion Morouga.

Dat is de pittigste peper ter wereld, vorig jaar verkozen.

 

1.4 miljoen scoville.

 

De rode cayenne (spaanse chili peper) red soms de 60.000 scoville en een madamme jeannette 325.000 scoville.

Dus dan kan je na gaan hoe pittig die is.

Het zweet breekt me nu al uit als ik denk aan een smaaktest filmpje met die peper! Maar toch ga ik het doen haha.

 

Zie je trouwens de ''Mad Dog Revenge''? Dat zwartige flesje met etiket?

Dit is een peper extract en bevat 1 miljoen scoville. Dit is zeg maar om sauzen nog iets mee op te spicen.

 

Daar komt ook nog een filmpje van haha.

 

Mvg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Das toch ook niet goed voor je, een hele lepel van die hete sh*t naar binnen werken in 1 keer?!?!

 


To plant a garden is to believe in tomorrow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Trinidad Scorpion Morouga.

Dat is de pittigste peper ter wereld, vorig jaar verkozen.

1.4 miljoen scoville.

 

Zie je trouwens de ''Mad Dog Revenge''? Dat zwartige flesje met etiket?

Dit is een peper extract en bevat 1 miljoen scoville. Dit is zeg maar om sauzen nog iets mee op te spicen.

 

 

Mvg

hoe zit het dan met de Trinidad Scorpion butch T strain?

 

wees gerust met de smaaktest, het wil namelijk niet zeggen dat álle pods zo heet zijn

 

ik heb een flesje met puur capsicum...daar maak ik de pepperspray voor mijn dochter van. flink verdunnen, dat wel, wat van het pure spul kun je met gemak iemand voor de rest van zijn leven blind maken...

niet dat ik hem dat niet gun als hij mijn dochter aanvalt hoor

het spul is (blijkbaar)al een jaar of twee verboden dus je kunt het (legaal) nergens meer kopen...maar daar ga je ook echt geen gerechten mee spicen

leuke foto's trouwens! ik ben ondanks dat ik een peperfreak ben vooral gecharmeerd van de bloemkolen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb gewoon branderige ogen van het kijken naar dat filmpje.

Huppa, die lepel vol, en dan zonder aarzelen naar binnen die hap. Hulde!


Niet meer actief. Graag contact via mail of fb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Infinite, je zou zeggen dat het niet goed is inderdaad.

Maar in tegendeel. Zet er ''te'' voor en ja alles is slecht.

Te veel brocolli eten is ook niet goed voor je.

 

Ik doe dit zeker niet iedere dag. En ook niet iedere week. Dus af en toe kan geen kwaad. En voorderest eet ik de sauzen wekelijks.

 

De meeste sauzen en dan noem ik : Mayonaise, Curry etc. zijn allemaal dik makers en ook niet echt goed voor je. Nouw geld ook het ''te'' verhaal. Maar deze sauzen zitten vaak bomvol met E nummers.

 

De meeste hot sauces, pittige sausjes.. Die bevatten pure groenten. Daarom vergelijk ik het wel eens met een ingekookte peper soep.

En dat trekt mij wel. Saus die puur is en niks aan is toegevoegd.

 

@ Eva, dat klopt de Butch T is inderdaad een die nog pittiger is. Alleen nog niet officieel.

De Morouga heeft al lab testen ondergaan en heeft zelfs al een aanvraag voor de Guinnes Book of Record. Welke ik van de Butch T nog niet gezien heb.

In het Guinnes Book staat de Naga Jolokia nog steeds op nummer 1, terwijl echte chili headz wel beter weten! hehe

 

@ Bubbels, dan werkt het wel goed haha.

Dat is een mooi effect wat het filmpje kan doen opspelen.

Thanks!

 

Ik heb trouwens weer een eigen sauzen batch die nu officieel word!

Dus binnekort is er : Glenns Peppers saus te koop.

 

Mvg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
Op 28-3-2012 om 14:58, dennislp zei:

Geedee, misschien is dit nog iets interresants?

http://www.peppersrus-forum.nl/viewtopic.php?f=35&t=139&start=40

Daar hebben ze een leuk testje gedaan

Als ik op die link klik krijg ik naaktfoto's    is die site gehackt misschien?

Heeft iemand het recept van dat noekepoek, want ik begrijp uit jullie reacties dat dat zelf gemaakt is?

Edited by Chana

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Chana  Beide peperfora zijn helaas opgeheven, ik kreeg trouwens geen naaktfoto's te zien. ;)

 

 

Quote

Bitterzout is MagnesiumSulfaat en is bv te koop als Coniferengroenmaker van Pokon, die is alleen hartstikke duur(6,75 voor kilootje). Als je geluk hebt dan kan je bij de Welkoop een 40 L zak voor 20 euro scoren...

En voor de aanvullende voeding, Noekepoekensap is namelijk géén complete voeding, zou je de plantenvoeding van de Aldi kunnen gebruiken.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

PepersRusForum zat ik net nog, laatste inbreng van bozewolf was eergistern.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, fijn, mijn laatste pogingen ergens vorig jaar waren onsuccesvol. En mijn oude links deden het niet meer.

Nu wel weer toegang. Bedankt beiden. 😎

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...