Jump to content

Knoflook saus?


dennislp

Recommended Posts

Smaken verschillen, dus wat is goed???

 

Ik maak van 200 ml mayonaise, 1 eetlepel oregano en 6 tenen knoflook, mijn knoflooksaus....verdun 'm beetje met water als het voor bij de shoarmabroodjes is. Na 24 uur is ie nog lekkerder, daarom maak ik m altijd de dag ervoor klaar.

Link to comment
Share on other sites

Turkse Yoghurt (die lekkere dikke) met lekker veel knoflook erdoor. Eventueel kan er ook lepel mayo door maar dat doe ik al lang niet meer. Wel gooi ik er graag wat munt doorheen.

Heel erg lekker met gegrilde aubergine/courgetteplakken!! En eigenlijk verder ook overal bij...

Link to comment
Share on other sites

Ik gebruik half yoghurt, half mayo (wel echt, geen slappe frietsaus).

 

En knoflook uiteraard! Beetje dille en peterselie... en vers gemalen peper.

Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!

Link to comment
Share on other sites

Een bol knoflook in de oven langzaam gaar stoven, de kop eraf snijden en uitpersen/leegdrukken. Dit dan als basis voor je saus gebruiken. Mayo of vette yoghurt en kruiden met wat bij de rest van het eten past. En veel zwarte peper. Bieslook erdoor of een heel heel fijn gesnipperd sjalotje is ook lekker.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Link to comment
Share on other sites

En hoe heet en hoe lang in de oven ongeveer?

Afhankelijk van de grootte, ongeveer 3 kwartier op 160 graden. Is de bol klein, dan korter of minder heet.

Je hoeft niet de hele bol in 1 keer te gebruiken. Het blijft een weekje goed in de koelkast. Lekker met wat olie, peper en zout op een broodje (bijv uit de oven).

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Link to comment
Share on other sites

Het blijft een weekje goed in de koelkast. Lekker met wat olie, peper en zout op een broodje (bijv uit de oven).

* blijft likken *

 

Ik heb zo`n aardewerken bakje in de vorm van een bol knoflook..die zijn er speciaal voor om de knoflook in te bakken in de oven. Sappig en geurig ( ik mis toch die mmm.. smiley)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Ik maak gelijk een pot vol. Neem daarvoor 1 grote pot yogonaise, meng er fijn gesnipperde knoflooktenen door (naar smaak, dat wel), paar takjes fijn gesneden peterselie en een beetje zuurwater uit een potje augurken of uitjes. Gegarandeerd succes!

Nu heb ik het al weer een tijd geleden gemaakt, en we doen er denk ik een halve bol knoflook in. Maar meer of minder kan natuurlijk ook.

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Wat een heerlijke recepten allemaal

Ik WAS niet van plan om iets te gaan doen met knoflook teentjes/bollen, maar denk dat ik dat toch maar wel ga doen

 

Wou vooral eens proberen wat je met het loof van de knoflook zou kunnen bereiken. Of je dat ook niet (erg) fijn kan snijden en er dan iets mee kan maken wat (knoflook) saus betreft. Binnenkort maar 's experimenteren

Link to comment
Share on other sites

Tzaziki is ook een knoflooksaus hè?

 

1 komkommer raspen, in vergiet, flink bestrooien met zout en uurtje laten staan zodat er flink vocht aan de komkommer onttrokken wordt. Komkommer afspoelen met water, uit laten lekken en nog wat extra aandrukken om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen. Twee kleine bakjes (of 1 grote) turkse of griekse yoghurt in kom, uitgelekte komkommer erbij en een aantal teentjes uitgeperste knoflook (naar smaak) en wat fijngesneden munt. Door elkaar mengen en presto!

 

Heerlijk bij gegrild vlees of op vers (warm) brood.

Link to comment
Share on other sites

Dennis, als je nu s alles klaar zet, en begint met de basics van mayo en fijn gesneden knoflookgroen. Dan even proeven, daarna bedenken wat je mist en zo nodig toevoegen tot je denkt ah het smaakt naar knoflooksaus.

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Jep, dat moet denk de basis zijn. Maar dan is de vraag wat er nog verder goed bij kan. Peterselie, dat zure 'water' van augurken etc.

Denk dat mayonaise met alleen heel erg fijn gesneden loof misschien weer net iets te 'basic' is

Peper natuurlijk en ik vind het ook leuk om wat kleur te geven. Kerrie of paprikapoeder, misschien een heel klein likje tomatenketchup. Belangrijk is dat de saus een goede aanvulling is van wat je ermee eet. Als het past wordt 1+1=2 (net als de juiste wijn bij het eten )

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mijn succesrecept (zonder hoeveelheden, zelf even uitproberen naar eigen smaak!)

 

3/4 mayo

1/4 dikke yoghurt

 

Fijn gesneden:

3 tenen knoflook

3 stengels chinese bieslook

wat dille (optioneel)

peterselie (optioneel)

 

Plus:

peper

schep suiker (!)

 

Mengen en klaar! Volgende dag nog lekkerder (als er nog over is dan).

Link to comment
Share on other sites

Knoflooksaus van Bonnie , erg lekker!!

Wel had ik de knoflook iets te bruin laten worden denk ik. En inderdaad Janine, ik heb er ook een klein beetje suiker bij gedaan en een heel klein beetje citroenrasp. En crème fraîche.

★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。​°*★*˚°。°*。°*★

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...