arca Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 heb op het balkon een korander staan, die inmiddels een aardige hoogte krijgt.hoe ga ik hier mee om en moet ik geknipt worden, volgens mij komen er bloemetje aan, en zie ik div. soorten takkjes, betreft water geven veel of weinig... tis voor mij nieuw deze kruid! Gr. Arca Quote genieten Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 Opeten!!! Blaadjes door de sla/salsa/yoghurt of kwarksaus / korianderpesto maken... etc etc... Of laten doorbloeien en dan later de zaden oogsten en gebruiken... (water geven als je ziet dat ie dorstig is...). En als je het lekker vindt gewoon nu weer een rijtje opnieuw zaaien (kiemt wel erg langzaam...) en dan beginnen met knippen als plantjes ongeveer 20-25 cm hoog zijn... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 Het schiet erg snel door dus snel oogsten. Lekker door curries, oosters. Pas aan het eind toevoegen, smaak verdwijnt snel. Steeltjes zijn mals en lekker, dus gewoon gebruiken. Als je te veel hebt kan je het invriezen. Quote Een mening is altijd vrijblijvend, soms aantrekkelijk, soms verwerpelijk, verstandig of dwaas, men aanvaardt haar, of aanvaardt haar niet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guyske Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 Ik begin te snijden als hij een kleine 10 cm is, dan schiet hij terug uit zoals snijsla.Ik laat hem daarna doorgroeien, en voor zaad voor volgend jaar, en voor gebruik in de keuken zowel gemalen als ongemalen in de vijzel in bij oosterse kruidenmengsel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arca Posted May 31, 2012 Author Share Posted May 31, 2012 Opeten!!! Blaadjes door de sla/salsa/yoghurt of kwarksaus / korianderpesto maken... etc etc... Of laten doorbloeien en dan later de zaden oogsten en gebruiken... (water geven als je ziet dat ie dorstig is...). En als je het lekker vindt gewoon nu weer een rijtje opnieuw zaaien (kiemt wel erg langzaam...) en dan beginnen met knippen als plantjes ongeveer 20-25 cm hoog zijn... Danke, door de yoghurt???????? Quote genieten Link to comment Share on other sites More sharing options...
arca Posted May 31, 2012 Author Share Posted May 31, 2012 Het schiet erg snel door dus snel oogsten. Lekker door curries, oosters. Pas aan het eind toevoegen, smaak verdwijnt snel. Steeltjes zijn mals en lekker, dus gewoon gebruiken. Als je te veel hebt kan je het invriezen. Super Bonnie ! Quote genieten Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menph Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 Oogst ook de wortel voor currys. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted May 31, 2012 Share Posted May 31, 2012 @arca's: Danke, door de yoghurt???????? Dikke Turkse yoghurt met knoflook en bijvoorbeeld ook koriander...(ipv munt etc)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted June 1, 2012 Share Posted June 1, 2012 Oogst ook de wortel voor currys.Ha, weer iets om te proberen.Leuk! Quote Een mening is altijd vrijblijvend, soms aantrekkelijk, soms verwerpelijk, verstandig of dwaas, men aanvaardt haar, of aanvaardt haar niet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menph Posted June 2, 2012 Share Posted June 2, 2012 Wortelrasp kan beter tegen verhitting dan het blad. In Thailand prefereerd men de wortel boven de gemalen zaden. Als raspen niet lukt; vijzel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arca Posted June 2, 2012 Author Share Posted June 2, 2012 Allen dank voor de reacties. Quote genieten Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.