Jump to content

Pompoen in de juiste richting leiden


Jorieke123
 Share

Recommended Posts

Wat doen jullie om er voor te zorgen dat een pompoen-plant niet compleet de verkeerde kant op groeit? (bijv. naar de tuin van de buren, of dwars door je veldje met radijsjes)

 

Ik leg ze steeds goed, maar door de wind waaien ze dan weer terug, of juist verder, en de steel lijkt dat niet echt fijn te vinden. Normaal klampt een plant zich vast aan onkruid, maar je hebt nou eenmaal liever geen onkruid in de tuin

Ik heb nu het volgende gedaan:

 

foto02827361341213295.jpg

 

2 stokjes geknipt van de wilg, en die heb ik kruislings in de grond gestoken. Zodra de plant verder groeit, zet ik die stokjes ook weer wat verder. De stengel wordt ook dikker, en zet zichzelf hier en daar vast met een wortel, dus daar zijn de stokjes dan niet meer nodig.

Link to comment
Share on other sites

Als hij bij mij moet 'afbuigen' doe ik dat ook d.m.v. een stokje dat ik dan vlak voor/naast de kop plaats en dat hem dwingt de goede kant uit te groeien. Doe zoiets liefst tijdens het warmste deel van de dag omdat de stengels dan wat flexibeler zijn en de kans op breuk kleiner is.

 

Wist je overigens dat je bij een jonge pompoenplant al kunt zien naar welke richting hij later uit wil groeien zodat je daar bij het planten al rekening mee kunt houden ? Een pompoen groeit (bijna altijd) in de richting tegenovergesteld aan zijn eerste echte blad.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Dat van die groei-richting wist ik niet, daar ga ik eens op letten! Maar dan nog zouden ze hier de verkeerde kant op waaien, het kan hier flink spoken. Ik heb al een paar planten met een lelijke stengel van al het bewegen. Zodra ze wat groter zijn heb je dat natuurlijk niet meer, maar wel tot +/- 1 meter.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...