Jump to content

Tomatensaus met kruiden uit de oven (Inmaak)


Erny
 Share

Recommended Posts

Hahahah. Dank voor het omhoogschoppen van dit topic!
Ik gril ze dus gewoon via de onderkant ipv de bovenkant.
Dit is ook een mooi recept zeg!
Helaas is oven stuk gegaan van de week. (Liep al n tijdje op laatste benen. En heeft nu de geest gegeven)
Lijkt me wel een puist werk voor twee porties. Dat dan ook wel weer.

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Ja dat ga ik volgende week anders doen! De schaal is groot genoeg om 3 x zoveel tomaten te bevatten dus dat komt goed. O, jammer, je oven. de mijne loopt ook al op die benen, ik hou mijn hart iedere keer vast als er brood instaat. Gelukkig heb ik beneden nog zon grote gasoven...

Heb je al rondgekeken voor een nieuwe?

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Ja ben druk aan het rondkijken. Het moet weer een vrijstaande combimagnetron worden.
De opties die ik zie hebben óf maar tot 200 graden oven, óf maar 900 watt magnetron, óf zijn takkig duur. Maar ik zoek vrolijk verder en zal dan dus heus ook wel vinden.

Straks eerste potjes herfstframbozenjam inmaken. Lekker puur. Mmmm. En huis ruikt dan ook de hele avond zalig!

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Zag dit recept vorige week voorbij komen, en een hoop tomaten..  dus vandaag gemaakt. 

 

Het ruikt heerlijk en de smaak is ook goed, maar is voor een tomatensaus wel erg dun. Ik denk dat ik het straks toch nog even in de pan mik om wat in te dikken (En dan ook een beetje suiker erbij want voor de kinderen wel erg pittig geworden door de pepertjes).  

 

20200822_134658.thumb.jpg.4de0c493d24d4032874c93cf44304131.jpg

 

20200822_151136.thumb.jpg.bdc9e528624b1d34641e43196f926352.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ik denk inderdaad dat langer in de oven de oplossing is voor de dunne saus, maar had de oven voor het avondeten nodig. normaal verdampt er natuurlijk ook meer vocht als je de tomaten in de pan op het vuur hebt. 

Edited by Vastone
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ohhh je weet niet half hoe hard ik aan het duimen ben voor mijn tomaten! Er hangen prachtige trossen, maar het weer is niet optimaal. Ik ben vorig jaar in mijn eerste moestuinzomer zo verwend met eindeloze millefleur oogst.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

aangezien ik nu al redelijk wat tomaten heb zal ik dit recept ook zeker eens proberen, maar heb wel geen weckpotten. Ik lees dat 'gewone schroefpotten' ook gaan als je dan een klik hoort? Hoe lang kan je dan bewaren? 

Levensmotto Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀

Link to comment
Share on other sites

Ik bewaar het in gewone schroefpotten. Maar bewaar deze wel in de koelkast nadat het in mijn ( te warme) kelderkast mis ging. 
Dat gaat dus prima. Maar een gedeelte gaan gewoon de vriezer in. Dan weet ik zeker dat het goed blijft. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 uren geleden, Karietje zei:

aangezien ik nu al redelijk wat tomaten heb zal ik dit recept ook zeker eens proberen, maar heb wel geen weckpotten. Ik lees dat 'gewone schroefpotten' ook gaan als je dan een klik hoort? Hoe lang kan je dan bewaren? 

 

Wij doen zo goed als alle "inmaak" in schroefpotten dus zo ook de tomatensaus en aanverwanten variaties daarop. 

 

Het is een zeldzaamheid als er een pot niet goed is bij openen, meestal blijkt dan dat er toch is niet helemaal goed is gegaan met het sluiten. Langste wat ik  de potten met tomatensaus heb laten staan was 2,5 jaar en dat was zonder problemen. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

iemand dat mij nu snel kan antwoorden of ik de schroefdeksels dan best nog 20 min in de oven zet? of ze gewoon zo laten staan op het aanrecht? op zijn kop of niet? voor houdbaarheid.. mijn tomatensaus is bijna klaar :D

 

Levensmotto Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀

Link to comment
Share on other sites

Tadaaa … gelukt.. nu hopen dat ze lekker is want ja.. 3 weken after Corona & ik proef nog steeds weinig 😬😅

 

D4D6D0FE-8268-48B6-BC90-D26335AFFEB1.thumb.jpeg.0d8f273b7cc4e3e3cdbe79ad9515c4c7.jpeg

  • Like 3

Levensmotto Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Karietje said:

iemand dat mij nu snel kan antwoorden of ik de schroefdeksels dan best nog 20 min in de oven zet?

Doe ik niet. Gaat bij mij wel bijna altijd goed. 
 

1 hour ago, Karietje said:

op zijn kop of niet?

Dat doe ik dan weer wel. Bijna direct na vullen. Een minuut of 10, dan rechtop zetten. Maar weet niet of het ook echt nodig is. 
 

Meestal kan je aan de dop zien of hij vacuüm staat. Bij drie van de vier potten zie ik een kleinere ronde cirkel in het midden van dr dop. Die moet je straks niet meer in kunnen drukken (omdat hij dan als het goed is al ingedrukt is door de vacuüm). Als dat bij een pot nog wel kan zou ik die in de koelkast zetten en lekker opeten. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Karietje said:

Tadaaa … gelukt.. nu hopen dat ze lekker is want ja.. 3 weken after Corona & ik proef nog steeds weinig 😬😅

 

 

Nee hoor... doe ik nooit... schroefdeksels in de oven... 
Wel koken maar verder niet... Gaat goed ( tot nu toe)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...