Jump to content

'Roast' (met bv aardappels en pastinaak)


Heylane
 Share

Recommended Posts

Op speciaal verzoek een recept van een 'roast'.

Dit recept is met kip, maar als je een roast wilt maken met rundvlees of met varkensvlees moet je even google op: Recipe roast dinner, dan krijg je allerlei sites.

Hij is in het Engels, omdat het nou eenmaal een Engelse traditie is.

Eerst even het recept voor de roast en dan zal ik toevoegen hoe je de aardappels en groente erbij maakt.

 

Ingredients

•3 garlic cloves, crushed (geplette knoflooktenen)

•2 tsp (theelepel) chopped fresh thyme

•2 tsp chopped fresh rosemary

•2 tsp chopped fresh parsley

•1 tsp chopped fresh sage

•1 tsp salt

•¾ tsp freshly ground pepper (vers gemalen peper)

•1 x 4-5lb whole chicken (een hele kip van ong 2 kilo, maar je kan ook kippenbouten nemen, dan iets korter bakken)

 

Method

1.Preheat the oven to 230°C/Gas Mark 8.

2.Stir together the first 7 ingredients from the list.

3.If applicable, remove the giblets from the chicken (wat er binnenin een hele kip zit. In NL meestal niet aanwezig), and reserve for another use. Rinse the chicken, and pat dry. Gently loosen and lift the skin from the breast and drumsticks with your fingers, but don't detach the skin.

4.Rub the herb mixture evenly beneath the skin, then carefully replace the skin.

5.Place the chicken, breast side up, on a lightly greased wire rack in a lightly greased shallow roasting pan (neem een braadslee die veel te groot is, dan passen er straks de aardappels en groente bij in).

6.Bake for 30 minutes. Reduce the heat to 180°C/Gas Mark 4, and bake for 45 minutes or until a meat thermometer inserted in the thigh registers 180°, covering loosely with aluminum foil to prevent excessive browning, if necessary.

7.Allow the chicken to stand, covered, for 10 minutes before slicing.

 

Bij stap 6 voeg je na die 30 minuten anderhalve kilo gekookte aardappels toe (in niet te kleine stukken), schep ze om in het vet (het vet zou moeten sissen als de aardappels erin gaan). Zorg dat er maar 1 laag aardappels is. Ook geschilde (in grove stukken gesneden) pastinaak, wortel en evt broccoli kunnen toegevoegd worden. Tussendoor een keertje omscheppen (zodat de onderkant ook bruin wordt).

Als de kip nog 10 minuten staat (stap 7) kun je jus maken van het prutje dat onderin de braadslee zit.

Link to comment
Share on other sites

Even mierenn**ken omdat het kan

 

Een engels teaspoon, amerikaanse teaspoon, en nederlandse theelepel zijn niet hetzelfde...

 

engelse teaspoon = 4.4 ml

amerikaans = 4.9 ml

nederlands= 5 ml

 

en de eetlepels

 

engels = 17,8 ml

amerikaans = 14.8 ml

nederlands = 15 ml

 

Ik zelf neem het nooit zo nauw, maar ik weet dat er mensen zijn die graag een recept precies volgen, en dan kan dit handig zijn als je een engels of amerikaans recept gebruikt!

 

Verder wil ik alleen maar zeggen... Mmmmm....

 

Statistieken: Geplaatst door eva1986 — di 07 aug 2012, 15:57

Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...