Jump to content
jootje

Zuurkool maken.

Recommended Posts

Hmmm.... dit wasbeertje kan toch minder goed stampen dan zijn zus vorig jaar (en moeders ook hoor). Er staat weinig vocht in en is alweer wat dagen later. Zal ik het aanvullen met water en zout?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kan maar als ie net onder het vocht staat is het al goed

of je kneust alles nog een keertje door

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oooo die eerste zuurkool! Het is er het weer ook voor. Mijn lijf wil stoofvlees zo koud...

Vandaag mijn 4 kilo maar weer aangestampt en toch ervoor gekozen 180 ml water met zout erbij te doen. Voelde toch iets veiliger dan helemaal geen water erbij.... ook nog 2 zakjes water extra erbij gedaan. En nu maar duimen...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kon het niet laten... Had een 2l zuurkool pot, maar kwam vorige week een aanbieding tegen voor een 5l pot inclusief rasp, stamper en stenen voor zo'n €50,-. Dus direct maar besteld!

 

Nu van het weekend lekker zuurkool maken en in de kleine pot ga ik zuurkool met mosterdzaad doen. Ben heel benieuwd!

20200909_084346.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie aanbieding Onnaj. Daar had ik het ook niet voor gelaten.

Mijn aanstampsessie heeft gewerkt. De zuurkool staat onder water gelukkig. Maakte me toch zorgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben heel druk bezig met zuurkool maken, maar heb dit jaar (veel) kaam erop, terwijl ik dit andere jaren totaal niet had. 

 

Één pot was ook een beetje droog komen te staan, en zat zelfs een schimmelpunt bovenop de steen. Verder gelukkig nergens in de pot, dus heb de steen heel goed schoongemaakt, water met zout toegevoegd en weer in de pot gedaan. 

 

Zou de zuurkool straks gewoon nog eetbaar zijn? De laatste 2 foto's zijn van vandaag, de andere van ca 2 weken geleden.

 

Er blijft continue toch een beetje kaam terugkomen, maar krijg het natuurlijk ook niet allemaal er zo maar uit.

20201008_101624_HDR.jpg

20200925_191954.jpg

20200925_192001.jpg

20201008_101758.jpg

20201008_101830.jpg

20201014_101933_HDR.jpg

20201014_101935_HDR.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ziet er prima uit!

gaat hier ook zo, al een jaar of 10, nog nooit ziek geworden/mislukte zuurkool gehad 👌

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fijn om te horen! Nog een week of 2 en dan is het klaar 🤞

 

Ben zelf heel benieuwd naar de versie met mosterdzaad! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ben ook benieuwd wat het voor de smaak doet

vertel maar als je het weet graag

Share this post


Link to post
Share on other sites

De zuurkool nu pas uit de pot gehaald. Als ik dat 1,5 week eerder eruit had gehaald, was hij perfect geweest. Hij is wel lekker, maar net iets te zuur en net te zacht. Vind dat knapperige lekkerder, maar dit smaakte me alsnog beter dan de voorverpakte.
4 x 650 gram en 1 zakje van bijna 500 gram. De kleine verpakking gaat naar een vriend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...