sansareli Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Ik heb nog een heleboel groene tomaten aan mijn planten hangen. Gaan deze nog rijpen met deze temperaturen of kan ik best alles opruimen ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank vwl Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 https://www.moestuinforum.nl/groene-tomaten-binnen-huis-laten-rijpen-t133.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Voor het geval ze niet meer gaan rijpen heb ik (uit het boek van Hans Gerlach) wel een recept voor Groene Tomatenjam (door de hitte bij het jammaken worden de giftige stoffen die in groene tomaten zitten vernietigd).Ik zal het recept in de receptenrubriek plaatsen. Je kan natuurlijk ook kijken of de tomaatjes in een zonnige vensterbank nog willen narijpen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ClaudiaRebecca Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 volgens mij werkt t prima om de laatste tomaten van de plant af te halen voordat ze gekleurd/gerijpt zijn. ik heb vorige week alle tomaten van de planten afgehaald (planten zaten vol met een luis/schimmel, vergeleken met phyto.. maar dat was t niet).kwam nog ruim 6 kilo tomaten van de planten, alles groen, heb dit in een grote bak in de vensterbank gezet, gisteren was 1/3 al rijp. Hiervan tomatensaus gemaakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sansareli Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 Dan ga ik ze toch één van de dagen plukken, nu zijn ze nog aan het genieten van het zonnetje dat er af en toe doorkomt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Goed dat t even werd gevraagd. Ik was benieuwd of mijn groene tomaten ook nog gaan afrijpen. Er hangen nog genoeg oranje tomaten aan die t nog wel gaan redden tot aan de saus. Het zonnetje schijnt op dit moment wel.Is het niet verstandig om van groene tomaten saus te maken? Of een soepje? Ik lees alleen dat groene tomaten in chutney's en jams verdwijnen. Of gaat dat om de smaak? Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Ik heb zo het idee dat men er jam of chutney van maakt omdat je er dan suiker aan kan toevoegen om het zurige gehalte van de groene tomaten te maskeren.?Denk dat het dus vooral belangrijk is dat je de tomaten verhit. Als jij er een lekker soepje of sausje van weet te maken dan wil ik je receptje wel weten... Voor de volledigheid nog even dat stukje TIP van de al eerder genoemde Hans Gerlach: "Wanneer het te vroeg gaat vriezen, moeten tomaten vaak groen worden geoogst. Met dit recept (die ga ik nog plaatsen bij recepten) kunt u ze zinvol verwerken.Groene tomaten bevatten het giftige alkaloïde solanine, dat door de hitte echter vernietigd wordt." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeanne-heijmans Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Ik had een paar takken totaal verknipt,met heel veel tomaten er aan . heb ze binnen voor een raam op het zuiden gelegd en ze zijn allemaal op een paar kleintjes na, rood geworden. heb ze wel iedere dag gedraaid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Ok duidelijk. Mocht ik te veel groene rakkers over houden dan gaan we er toch maar wat suiker aan toevoegen. We houden niet zo van zure groene smurrie Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.