Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Jorg
 Share

Recommended Posts

Soepje met, de nog steeds in orde zijnde, lang gelee geoogste (toen de zon lekker warm scheen), Patisson, Yugoslavian Fingerfruit (erg lekkere smaak by the way) en Table Green (bewaar)courgette'tje, met laatste eigen sjalotjes en laatste eigen uien . Verder knoflook en tijm en oregano en wortel (vries) en lenteui (vries) en allerhande dat ook op mocht (broccoli, groninger worst, bleh droge supermarkt kipfilet). (En kruiden, olijfolie, bouillonblokjes, kerriepoeder, tompuree etc. ook nog.)

 

Lekker koelkastopruimwintersoepje.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

gisteren: rode kool uet aardappeltje hachee met ui uet appelmoes

straks: witlofschotel met ham en kaas en honing en thijm uet (ik weet t, t'is wat weinigjes uet... ) aaardappeltje, worstje

morgen: tofureceptje van A.Vrouw, behalve als echtgenote gaat fitnessen...dan neem ik lekker een vissoepje en echtgenote mag zelf iets opwarmen

Link to comment
Share on other sites

zuurkool a la polonaise

 

(dat gaat zo:

je zeurt bij de slager om een doorregen varkenslapje, dat heeft ie niet, zegtie, dan vraag je om een schouderkarbonade zonder bot, dat heeftie wel zegt ie

dan bak je 75 g spekjes uit, daarna de doorregen varkenslap in blokjes, dan een klein beetje meel er door roeren en ff bakken

dan een flesje bier erbij, dan 400 g zuurkooluet, 500 g aardappels in blokjes, 100 g salami in blokjes , 2 appels in blokjes en daarna een uurtje stoven..nazdrovski oid,

de aardappelblokjes blijven wel wat stevig maar zijn toch gaar)

 

ps als je dat niet wilt kun je ze apart koken en gestampt erdoor roeren

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Vanavond hebben we Labskous gegeten.

Dat was gelijk de eerste keer dat we augurken uit eigen inmaak aten.

Die waren lekker , maar wel ONTZETTEND zuur : de gaten in m'n sokken trokken er van dicht.

Volgende keer toch maar wat suiker toevoegen.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Lekker die zuurkool..ga ik ook eens doen.

 

Wij aten culinair: gevulde Sweet Dumplings uit de oven, gevuld met prei, pastinaak, tijm, quinoa, tonijn en geitenkaas.

Roodlof met een enkel blaadje rucola en een vinaigrette gezoet met kweeperenconfiture.

Ratatouille en rosevalfrietjes uit de vriezer

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Aardappelen (niet van eigen tuin, wel biologisch), groenten (een mix van wortel en pastinaak met selderij) en vlees (braadlap van Schotse hooglander - van de kudde die hier vrij rondbanjert).

De wortels en pastinaken komen uit kisten met zand die in in de kelder staan.

Er staat nog één rijtje pastinaken op het land.

Gisteren nog even gekeken: ze hebben de afgelopen vorstperiode goed doorstaan dus we kunnen nog even vooruit.

Link to comment
Share on other sites

bruinebonenchiliprut met sla zoetzuur en heel dunne (je kon er een krant doorheen lezen) schijfjes yacon

 

(dat ging zo: we kregen wat wortels bij de broedknollen in oktober 2012, die hebben we in de ietwat vochtige turfmolm bewaard en net aangesneden, buitengewoon smakelijk, appel-zoetig-knapperig, heerlijke bite

 

...de rest was standaard...bruine bonen weken, koken, gehakt rullen met uitje uet en knof uet, op smaak maken met chili, oystersaus, ketjap, sambal, P&Z, porcinibouilon, tomatenpuree en tomaat uet euv, sla, atjar uet)

 

 

ps: die in het forum eerder genoemde windkracht 7 is geheel uitgebleven, hooguit een licht briesje

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Roerbak van ronde witte courgette.....die zijn nog steeds hard en goed eetbaar...het zaad is wel rijper en het middelste beetje droger....maar dát maakt niks uit want je eet het vruchtvlees en dat is nog prima......er liggen er nog 5 op voorraad

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...