Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Jorg
 Share

Recommended Posts

gisteren pompoen en salad wrap met de allerlaatste pompoen die ik nog had liggen van de afgelopen oogst en italiaanse pluksla uit de tuin. Vandaag de andere helft van de pompoen gebruikt om er lekkere pompoensoep van te maken. Nu wachten tot er weer nieuwe pompoenen geoogst kunnen worden. Eerst moeten de plantjes eerst maar eens gaan groeien.

pompoen56181369427265.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Tijdens het tuinieren met de schoolkinderen bij de NME hebben we rauwe spinazie gegeten, waar een beetje zand op zat maar dat gaf niks. Zo nu en dan een blaadje proeven tijdens het afsnijden van de spinazie. Eerst denk je dat het bitter gaat smaken, maar dan proef je dat het iets zoetig is en heel sappig en mals. Vol trots namen ze elk een plastic zakje verse spinazie mee. Daarna heb ik tijdens het tuinieren in eigen NME tuin de rauwe toppen van de Japanse duizendknoop gegeten, zalig! Op kauwen en vezels uitspugen. Tot nu toe dorst ik het alleen gekookt te eten. Zacht zuur, en niet zomaar een zuur wat je proeft http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?6899. Geen oxaalzuur van rabarber, dát is pas zuur, bah, heheh... Daarnaast ben ik ook nog blijven snoepen van de overgebleven spinaziebladeren.

Teeltwedstrijd MTF organisatie

Link to comment
Share on other sites

Deze zonnige middag met jonge levenslustige kinderen maakte me weer blij na een koude start en een deprimerend weekeinde bij mijn oude zieke moeder, die overigens ook nog steeds boordevol levenslust zit.

Teeltwedstrijd MTF organisatie

Link to comment
Share on other sites

Toevallig heb ik van de Japanse duizendknoop fruitleer gemaakt. Beetje vezelig, maar erg lekker. Het is een bijzonder smaakje. Zure frisse appels, daar doet het nog het meest aan denken. Je zou het bijna gaan kweken.

Link to comment
Share on other sites

Salade met sla (natuurlijk), rucola, radijs, heel klein komkommertje en lekker veel mierikswortel - allemaal uit de tuin - met sausje, tonijn en stokbrood.

En verder tomaten/komkommer/groente soep waarvan het meeste helaas nu even uit de winkel komt maar de kruiden wel uit eigen tuin komen.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...