Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Jorg
 Share

Recommended Posts

Een stevige biologische witte boterham met een dun laagje citroenmayo, daarop een flinke handvol slablaadjes (pluksla, mosterdblad en aziatisch mengsel) daarop een plakje kaas en daar weer bovenop een lekker gebakken BD eitje

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Goed, daar gaat ie dan, dank je Malouis!

 

Ik had nog een pistolet over, nu met de sla, bazielkruid, uienstengel, bosui, een hele verse knoflook en twee fleurige viooltjes.

 

O ja, geitenkaas i.p.v. boter.

 

buitendoen25265011371485913.jpg

Link to comment
Share on other sites

En voor de derde maal vandaag in dit topic: warme maaltijd met pan vol eerste nieuwe piepers*, gekookte snijbiet en een speklap met jus, lekker, maar morgen echt lekker, dan ga ik de rest van de aardappelen opbakken.

 

*De aardappelen had ik gekookt in water met wat wortelen, sjalot, knoflook, pepers, peterselie, p&z. Ook dit lekker opgepeuzeld. Nu nog 1 pieper prakken met jus en dan stoppen.

Link to comment
Share on other sites

We gaan zo eten: 4 verschillende aardbeien op een broodje. Ananasaardbei (wit met roze pitjes), rode bosaardbeitjes, witte bosaardbeitjes (eerder gelig dan wit...) en 'tuinaardbeien'. Met een week of 2 kan ik er ook nog frambozenaardbeien, muskaataardbeitjes (Frau Mieze Schindler) en Ostara's bij plukken.

Waarom eigenlijk zoveel soorten?

Link to comment
Share on other sites

Aardbeitjes, heb korona, elsanta, lambada, ostara en ananasaarbei staan op de laatste na alles al geproefd, yumm. Verder mesclun sla mixje met bieslookbloemen op een broodje zalm.vanavond rucola op de pizza samen met een flinke salade met eigengemaakte knoflooksaus ook dankzij een gesneuvelde toch wel al flinke bol knoflook. Gaat een mooie oogst worden met een maandje of 2!

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

De eerste Kailantopjes, knoflookbloemstengels, uienstengels en Komatsuna (alles groen...) en wat eerste verse knoflooktenen door een heel erg lekker Noedelsoepje (niet die goedkope zooi).

 

Edit: en de eerste handvol, nog tamelijk onsmakelijke, aardbeien in een zomerse shake (banaan, aardbei, watermeloen, citroensap).

Link to comment
Share on other sites

Gegrild makreeltje met eigengemaakte tzatziki en heel veel sla. M'n eerste kropje Romeinse mini-sla, met bladmosterd (dit jaar voor het eerst gegeten en gezaaid, ben meteen een fan), Aziatische mesclun, m'n eerste snackkomkomertje, een paar cherrytomaatjes, wat radijs en wat tuinkruiden. En een dressing van mosterd, limoensap, olijfolie en een beetje honing.

oh ja, ook nog een beetje aardappelsalade van wat krieltjes (van de groenteboer)

2rxflvt.jpg

Link to comment
Share on other sites

Gebakken aardappelen (die ik gisteren gekookt had, die nieuwe ja...) in olijfolie, daarbij gebakken stuk kaas met bacon, ei met de eerste twee tuinbonen van redelijk formaat met peul en al in stukken met dille en een ei, ook gebakken, alles in dezelfde pan, maar de aardappelen waren al lekker bruin toen de rest erbij kwam.

 

Bit zijn prachtige ostara's beginnen te verkleuren. Nog even geduld, veelbelovende planten, geen vreterij erbij... tot nu toe.

Link to comment
Share on other sites

Behalve de bieslook en peterselie niet uit eigen tuin, maar evengoed erg lekker. Ik had nog een paar asperges in de vriezer en op m'n werk mooie verse zeekraal binnen gekregen. Dus pasta met asperge, zeekraal en eiersaus (zoals carbonara maar dan zonder spek of ham)

30igm6a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...