Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Jorg
 Share

Recommended Posts

Wij hadden gisteren vanalles geroerbakt, peultjes, aardappels en uiten(niet van onszelf) raapstelen, brave hendrik, gekookt ei, peterselie en spekjes.

Vandaag friet met ijsbergsla en van alles uit de tuin erbij, pluksla, goudsbloem ect

Ik zeg maar zoo, das korter dan dierentuin.

Link to comment
Share on other sites

pizza calzano met oa. snijbiet

 

img5574-(300x225)89681372583579.jpg

 

Oh, dat ziet er echt heel lekker uit; recept

 

 

Wij hadden vrijdag slasoep (ben nu aardig door m'n voorraad pluksla heen gelukkig ) met aardappelsalade met bladmosterd en Finse knakworstjes.

k0kr4g.jpg

 

En vandaag gevulde sardientjes (mengsel van vers broodkruim, tuinkruiden en een eiwit), quinoasalade (met venkel, bleekselderij, rucola, bladmosterd en kerstomaatjes) en een sausje van Turkse yoghurt met een beetje wasabi.

2i0rp6t.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

we hadden een feestje met 22+ aardige mensen, dus een koud buffetje gemaakt. Speciaaltjes:

 

indiase wortelsoep van Paulien (dank je Paulien!)

 

witlofsla met gembersiroop walnoten en schijfjes piepkleine courgette (ja logisch na zo'n voorjaar)

 

tri-colore aardappelsla in 1 lange schaal:

nieuwe aardappels met yoghurt/mayo/kruiden schijfjes augurkjes

n. a. met yoghurt/mayo/tomaatpuree/kruiden stukjes gedroogde tomaat en piepkleine reepjes Hema worst

n. a. met bietenschijfjes met yoghurt/mayo/mierikswortel/dille/kruiden

 

broodjes bosbeekmix met vijgen en walnoten

 

en verder sateetje pinda/gehaktsateetje roedjak/eiersalade/zalmsalade/maissalade/groene salade...

 

vele handjes maakten licht werk gelukkig

Link to comment
Share on other sites

Vandaag nz spinazie gegeten,morgen doperwten en woensdag sla,3 snack paprika's en 1 komkommer weggegeven,o laat ik het niet vergeten de heerlijke aardappel belle de fontaine of zoiets,gegeten en een maal weg gegeven,maar die waren zo heerlijk,volgend seizoen weer.

Link to comment
Share on other sites

Heerlijke aardbeien en de eerste blauwe bessen al op de tuin opgegeten.Verder de laatste pluksla voorlopig, de nieuwe is ondertussen al 4x gezaaid en niet opgekomen grrr zaaisel 5 ziet er beter uit.

Daar wat lente uitjes door gegooid en een blikje tonijn. Erg smakelijk!

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad de eerste drie blauwe bessen! En de eerste 10 frambozen! Sla natuurlijk, sjalotje, rucola. De eerste broccoli..

En, nog beter, samen met Lie bijna een kilo aardbeien gegeten..zo uit de vergiet, wel met een spuitbus vieze slagroom ernaast...verrukkuluk...

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Eigen aardbeien in de shake (met banaan).

 

En later, uit de oven, roze Lidl aardappeltjes met: Meiraapjes, Ui, Knoflookbollen en zwangere stelen, Oregano, Rozemarijn en de eerste 2 pepertjes allen uit eigen getuin. Met nog de eerste peultjes erbij.

Link to comment
Share on other sites

Gisteren een eenvoudige Indische rijsttafel: rijst met een vleesgerecht en een sajoer van spitskool (ubt), peultjes (uet) en tauge (uep).

Vandaag macaroni carbonara met een salade van gemengde slasoorten (uet).

Link to comment
Share on other sites

Aardig van je buren dat ze je spitskool geven malouis! hier is hij nog niet klaar..maar ik heb wel zin in jouw eten..ga ik vanavond maken met gewokte Eeuwig Moes...( en peultjes, en selderijblad...)

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Voor het eerst het jonge blad van goudsbloemen op het bijna dagelijkse geroosterde broodje met kaas geprobeerd. Ook een plak snackkomkommer, knoflook, hh weegbree, basielkruid, jalapenopeper en drklrg viooltje erop.

Teeltwedstrijd 2022: komkommer!

Link to comment
Share on other sites

zuurkoolstamp, stoofje met belgisch bier, Lambada's met ijs van Beate (Beate is beroemd in Haarlem vanwege haar topijs en dat Erik van Muiswinkel verliefd op haar was; de schat heeft toen een EvMuiswinkelcoupe bedacht, ik ben geloof ik ook verliefd op Beate )

Link to comment
Share on other sites

Vanmiddag het dagelijks broodje gezond met ditmaal (kaas, olijf) snackkomkommer, ijsbergsla, basilicum, peterselie, knoflook. Vanavond gebakken aardappelen, ijsbergsla met daarin doperwten, tuinbonen en kapucijners, knoflook en bonenkruid (speklapje, gekookt ei).

Teeltwedstrijd 2022: komkommer!

Link to comment
Share on other sites

Huisgemaakte falafel en huisgemaakte tzatziki!! Heerlijk gevarieerd en gezond! Helaas was de falafel wat te nat dankzij een zeer onwillige blender. Vannacht laat ik het even indrogen in een platte schaal en waag morgen weer een poging om het tot balletjes te draaien, te paneren en in te vriezen. *of op te bakken en helemaal op te eten *

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...