Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Jorg
 Share

Recommended Posts

zuckerhut uet met rijst en tauge uep, recept van Mergen Metz linkje

 

maar dan zonder Seitan maar met kleine lamsgehaktballetjes en Thaise Chilisaus, die moet er echt bij vinden we (ja, ik weet 't, we zijn watjes die het bittertje van de groente ontwend zijn, we proeven zuur, zout, zoet en bitter tegenwoordig)

Link to comment
Share on other sites

Olijfolie in de pan, 2 Pimientos de Padron en 2 Piment d' Espelette en 1 Aji Blanco Cristal daarin gebakken... bestrooid met grofzeezout en hopla opgegeten (als tapas zeg maar, op z'n Spaans).

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

courgettesoepje uet

 

nz spinazie uet met spekjes en een eitje

frieslanders uet uit de oven met mayo van Calvé (ja doei, deze kok wil ook wel eens een makkelijke zondag )

balletje gehakt

 

yogh met zwarte bessenjam uet

Link to comment
Share on other sites

o klinkt lekker Sneker..ik heb het recept wel, maar nooit gemaakt, hoe was het?

 

Hier gegeten: wok met snijbiet, wortel, ui, courgette, prei, peper en kool.

Tomaten en komkommersalade met basilicum.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

nou, vakantiebonen met draad gekookt, 10 min...20 min....30 min, heerlijk

dus maar een zakje tuinbonen uit de freezer gehaald, beetje boter erbij + snufje bonenkruid

met ratjes uit de oven, komkommer van Anneke (dank je Anneke!) met walnoot en peterselie en olie en een drupje citroen en een stukje verse worst

Link to comment
Share on other sites

De eerste spagettipompoen. Deze was trouwens gekleurd als een courgette aan de buitenkant, terwijl de andere wit zijn, of misschien zijn de witte toch een andere soort en heb ik ze door elkaar gehaald.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Oké Oké : wéér boontjes. Maar bij vrienden. Zij hebben lekker gemakkelijk gekookt, maar wél lekker. Lam , mijn boontjes en mijn Rosevals ( in ganzevet )

jammie

 

2013-08-07-1858031375909243.17

Link to comment
Share on other sites

Nz spinazie, munt, brandnetel. tijm, lavendel, driekleurig viooltje, zomerprei, basilicum, twee soorten aardappel, snackkomkommers, bonenkruid, hh weegbree, jalapeno- en rode peper, knoflook, ui, daar hadden natuurlijk tomaten bij gemoeten, maar balen, ze worden maar niet rijp.

 

(een lekker potje van gemaakt met rul gebakken gehakt met een deel van de groenten/kruiden er versnipperd door meegeroerbakt, de aardappelen gefrituurd met schil ( afknappertje) en mayo, olijfolie, azijn, suiker, mosterd, citroengras pasta, p+z door de rest van de rauwe hap))

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

yumm!

 

vandaag hele dag geschilderd (niet-artistiek ) dus vrouwlief kookt:

kadootjes met tuinbonen en kaasplakken

 

toch maar ff 2 kg rode kool klaargemaakt voorjeweetnooit

dat ging zo:

kool cleanen en snipperen met de keukenmasjien

koken met sjalotjes met kruidnagel erin gestoken, bouillon en watzout

na 10 min blokjes ontbijtkoek en appel erbij

uien eruit vissen (wtm, waar zijn die f kruidnagels nou weer...)

P&Z, rietsuiker en kaneel en wijnazijn erbij tottie nog lekkerder is

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...